Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladsockerkaka

Skapa både en härligt saftig och vacker sockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon!

4.5 av 5 (2 recensioner)

I ett samarbete med oss på Lyckas med mat har Amélie Almén gjort denna läckra chokladsockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon. Produkterna som är använda är Patisse sockerkaksform ros, spritspåsarfrystorkade hallon och rosblad till dekoration.

produkter till chokladsockerkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring.
  5. Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.



Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se