Chokladsockerkaka

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

Skapa både en härligt saftig och vacker sockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon!

Chokladsockerkaka

I ett samarbete med oss på Lyckas med mat har Amélie Almén gjort denna läckra chokladsockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon. Produkterna som är använda är Patisse sockerkaksform ros, spritspåsarfrystorkade hallon och rosblad till dekoration.

produkter till chokladsockerkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring.
  5. Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.



Kategorier: Choklad - Recept , Samarbeten



8315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kerstin Comstedt 2020/10/28
Kanonbra
Mycket nöjd med produkterna och mycket snabb leverans.
Eva-Britt 2020/10/28
Tack för min beställning
Bra priser, fina varor och snabb leverans ända till dörren.
Mariana 2020/10/28
Mariana
Snabb leverans och bra produkter det hjälpte mig mycket i dekorationen
Jessica M 2020/10/27
Snabbt
Snabb leverans!
Christine 2020/10/27
Silikonform
Mycket bra kvalite

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här