I ett samarbete med oss på Lyckas med mat har Amélie Almén gjort denna läckra chokladsockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon. Produkterna som är använda är Patisse sockerkaksform ros, spritspåsar, frystorkade hallon och rosblad till dekoration.
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl kakao
- 1 krm salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
-
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
-
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring.
-
Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter.
-
Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.
Nöjd!
Alltid snabba leveranser och prisvärda produkter!