Chokladsockerkaka

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

Skapa både en härligt saftig och vacker sockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon!

Chokladsockerkaka

I ett samarbete med oss på Lyckas med mat har Amélie Almén gjort denna läckra chokladsockerkaka toppad med glasyr och frystorkade hallon. Produkterna som är använda är Patisse sockerkaksform ros, spritspåsarfrystorkade hallon och rosblad till dekoration.

produkter till chokladsockerkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring.
  5. Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.



Kategorier: Choklad - Recept , Samarbeten



7950 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rita Smedberg 2020/04/05
Mitt omdöme
Som vanligt snabb leverans och varor med hög kvalitet
Monia 2020/04/04
Pålitliga!
Snabb leverans. Bra varor!
Mimmi 2020/04/04
Mått o slick
Snabb leverans, trevlig och bra kundtjänst o information. Verkligen praktisk och bra visp o mätkanna liksom...
Jenny Wolff 2020/04/03
Älskar att handla hos er
Ni är helt klart den bästa butiken att handla ifrån till mitt bageri. Är så glad att jag hittade er. Beställer bara...
Maria 2020/04/03
Snabbast på leverans!
Beställer man före lunch så kommer alltid varorna dagen efter! Så bra!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här