Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

Chokladtårta

Choklad - kan det vara det godaste som finns? Här har vi samlat snygga, chokladtårtor du kan inspireras av - mums!

3.79 av 5 (29 recensioner)
Chokladtårta

Choklad i alla former är älskat av många, både stora och små. Tårta med choklad i är extra gott, eftersom du kan blanda olika sorters choklad med bär eller frukt, mousser och krämer. Du får massor av olika texturer och smaker i en enda tugga!

Baka Chokladtårta

Börja med att baka saftiga chokladbottnar och fyll dem med t.ex. chokladmousse (mörk, mjölkchokladgod vit choklad eller ett lager av varje), hasselnötskräm, hallonmousse, rårörda hallon, vaniljkräm, apelsinmousse eller något annat som fungerar bra med choklad. 

Om du använder dig av ren choklad till din tårta, och vill göra t.ex. chokladdekorationer, så kan du smälta chokladen du använder dig av i en smältskål, då har du full kontroll och slipper bränd choklad! Jobbar du med vit choklad och vill färga den i någon snygg färg så kan du använda Pulverfärger.

Täck och dekorera din chokladtårta med ännu mer choklad, färska bär, sockerpasta, eller marsipan!

Chokladtårta kan du som sagt variera hur mycket du vill, det finns många olika smaker som passar bra tillsammans med choklad. En klassisk chokladtårta däremot är Schwarzwaldtårta - en tårta bestående av kombinationen grädde, nötter, maräng och choklad.
Här hittar du även vår populära chokladtårtbotten

Goda fyllningar till chokladtårta

Våra favoritfyllningar

Kan man ha för många recept på tårtfyllningar? Inte enligt oss! Här hittar du massor av goda tårtfyllningar till tårtor med choklad:
tårtfyllning

Rårörda hallon

 • Förberedelser: 10 minuter.
 • Tillagning ca: ca 5 minuter
 • Klart på: 15 minuter
 • Receptet räcker till två lager i en tårta
 • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram rårörda hallon
 • 210 kcal

Ingredienser

 • 500 gram färska hallon (använd inte köpta frysta hallon till detta!)
 • 50 gr strösocker

Så här gör du fyllningen

 1. Mosa hallonen med sockret, låt det gärna stå 20 minuter innan du fyller tårtan så sockret löst sig helt.

Chokladdröm

"Tårtan är gjord av hemmagjorda chokladbottnar , fylld med kolakräm gjord av dulche de leche. Tårtan är spacklad med mjölkchokladfrosting och toppen är täckt med chokladganache. Dekoren är gjord av bland annat frostingen och vaniljfudge doppad i guldpulver." Bilden är inskickad av Izabella Jonasson.

Chokladdrom

Victorias Chokladtårta

Victorias Chokladtårta toppad med hallon

En tårta med över ett KILO (!) choklad i. Browniebotten med mörk hallontryffel och chokladmousse, inlindad i chokladspets. Inskickad av Victoria Glyssner. "En moussetårta som börjar med en mjukseg browniebotten, sedan ett lager mörk hallontryffel och till sist en len chokladmousse. Garnerad med färska hallon ovanpå och en mörk chokladspets runtom. En riktigt mäktig och lyxig tårta som passar perfekt till fest!"

Chokladtårta delux

Choklad Deluxe

"Tårtan består av brownie bottnar och saftiga chokladbottnar. Fylld med mjölkchokladfluff och vitchokladmousse. Spacklad med chokladmarängsmörkräm och drip av ganache. Dekorerad med choklad, chokladgodis och färska bär." Inskickad av Veronica Aster.

Chokladtårta med hallonmarängsmörkräm

Chokladtårta med hallonmarängsmörkräm

Saftiga chokladbottnar med en len marängsmörkräm smaksatt med nyplockade hallon samt en len mörk chokladglaze inskickad av Lotta Morin. "Till den här tårtan har jag använt mig av Linda Lomelinos olika recept och satt ihop dem till min egen tårta. Täckt med len hallommarängsmörkräm med nyplockade hallon. Toppad med len mörk 70% chokladglaze. Botten av 4 saftiga lätta 15 cm i diameter chokladbottnar. Fylld med len hallommarängsmörkräm med nyplockade hallon samt några utspridda färska hallon."

Chokladtårta med dulche de leche

Chokladtårta fylld med dulche de leche

En fin och mäktig chokladtårta inskickad av Jenny Finn. Chokladbotten delad i två. Fylld med Dulce de leche. Dekorerad med chokladglasyr, hallon, björnbär, björnbärssmörkräm,violer, guldpärlor-ätbara och vimplar.

Chokladtårta med extra allt

Chokladtårta med extra allt

En mäktig chokladtårta inskickad av Elin Aunes. Kladdkaksbottnar fyllda med kokosmousse och vispad mjölkchokladganache med hackad centerchoklad. Spacklad med chokladsmörkräm och toppad med en rinnande mjölkchokladganache. Dekorerad med chokladbollar, twix, oreo, toblerone, plopp och center.

50-årig chokladälskare

Chokladtårta

Inskickad av Maria Brandt. "Saftiga chokladbottnar med mörk choklad, fyllning med mörk chokladmousse och apelsinchokladsfluff. Dekorerad med chokladganash rinnande över kanten, spacklad med vit färgad chokladkräm, chokladkulor, noblesse, brunt band i nederkant och levande blommor med stjälkarna doppade i choklad för att undvika ev gifter"

Choklad- och hallontårta

Chokladtårta fylld med hallonmousse och smörkräm

Mastig chokladtårta fylld med chokladsmörkräm och hallonmousse inskickad av Emma Brink. "Saftiga chokladbottnar varvade med chokladmarängsmörkräm och hallonmousse. Spritsad med chokladmarängsmörkräm och dekorerad med hallon."

Chokladbomb

Chokladbomb

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Annika Pettersson. "Chokladbottnar fyllda med vit chokladfrosting, mörk chokladkolaganache samt rårörda hallon. Spacklad med chokladsmörkräm och dekorerad med chokladrullar samt rosor gjorda av modelleringschoklad."

Chokladdröm

Moussetarta med choklad

"Tårtan består av en mörk luftig choklad botten med en lätt kaffeton. En fyllning av en vit chokladpannacotta och sen är hela tårtan gjuten i en ljuschokladmousse. Tårtan är täckt av en härlig mörk chokladglaze och toppad med kupoler av vit chokladpannacotta och ljus chokladmousse. Sen för det lilla extra lite färska hallon och mynta på toppen." Bilden är inskickad av Alexandra Ahlström.

Rustik bröllopstårta

Rustik

En fyravåningstårta täckt med chokladganache och sockerrosor som matchar brudbuketten, inskickad av Susanne Millberg. "Fick äran att göra min första bröllopstårta när min bror gifte sig. Temat var rustikt och ägde rum i en lada. Tårtan innehöll choklad- och vaniljbottnar med passionsfruktscurd, passionsfruktsmousse, hallonkompott och vit chokladfluff. Spacklad med chokladganache i rustikt mönster och dekorerad med handgjorda sockerblommor i samma färgskala som brudbuketten."

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se