Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Ciabatta

Goda, naturella ciabatta bakad på en enkel fördeg som smakar som att de är bakade med surdeg.

3.75 av 5 (20 recensioner)

16 Ciabattabröd 25 minuter plus jästiden

Ingredienser

Ciabatta

Gör så här

  1. Blanda jäst, olja, vatten och mjöl med fördegen. Låt maskinen gå i ca 10 minuter. Häll i saltet och blanda ca 2 minuter till.
  2. Stjälp upp degen på väl mjölat bord och dela den i två delar. Platta sedan ut den till två kakor, ca 15 x 50 cm. Täck med kökshandduk och låt jäsa i ungefär en timme.
  3. Skär varje kaka i 8 delar, varje bit ska vara ungefär 8 cm bred. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och täck med kökshandduk, låt jäsa en timme till. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
  4. Grädda bröden i ungefär 8-10 minuter, kolla med termometer så att innertempen är 98 grader.
  5. Låt svalna under kökshanddukbakgaller.

Lyckas med mat tipsar!

  • För en mjukare yta, baka under en längre tid vid en lägre temperatur. För extra smak kan du pensla brödet med smält smör när du tar det ur ugnen.
  • Låter du ditt bröd svalna under kökshandduk får brödet en segare skorpa än om du inte använder kökshandduk.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Matbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se