-
Sätt ugnen på 250 grader.
-
Börja med att göra pajskalet. Sikta ner mjölet i en bunke, tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna tills blandningen påminner om brödsmulor. Sikta ner florsockret och blanda.
-
Gör en grop i mitten. Blanda äggulan med kallt vatten och vaniljextrakt och häll ned i gropen i mjölblandningen. Blanda med fingrarna och rulla ihop till en boll.
-
Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm. Pensla med lite ägg, nagga med en gaffel och ställ in i frysen i ca 10 minuter.
-
Grädda sedan skalet i ca 10-15 minuter.
-
Blanda ihop fyllningen medan pajskalet gräddas.
-
Vispa ägg och socker och tillsätt sedan grädde. Blanda i rivet citronskal och citronsaft.
-
Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ur fruktköttet, blanda ned i smeten.
-
Sänk värmen i ugnen till 150 grader. Ställ pajformen på en plåt i ugnen, dra ut den något och fyll pajskalet med passionsfruktblandningen, skjut försiktigt in plåten i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter.
-
Pajen är klar när fyllningen stelnat något. Låt svalna i formen.
-
Glasera pajen med uppvärmd aprikosmarmelad och sikta eventuellt över lite florsocker innan servering.
fru
Än så länge så är det bra