Hemmagjord citronsill
Citronsill är en fräsch sill som passar riktigt bra till påskbuffén och midsommarbuffén med sin friska smak! Hemmagjord sill smakar bättre än färdigköpt på burk, dessutom känns det mycket mer tillfredsställande att servera något du själv gjort från grunden! Denna citronsill gör du enkelt med en lag på citron, ättiksprit och socker - enkelt men gott!
Ingredienser
- 1 burk inläggningssill (420 g)
- 4 msk dill finhackad
- 1 rödlök skivad
- 1 lagerblad i bitar
- 1 morot i tunna skivor
- Citronlag:
- 1,5 dl ättiksprit (12%)
- 1,5 dl strösocker
- saften av 2 citroner
Gör såhär
- Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.
- Varva sill, dill, rödlök, morötter, citronskal och lagerblad i en stor burk med lock.
- Koka lagen tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
- Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.
Lyckas med mat tipsar!
- Byt ut rödlöken mot purjolök om du vill ha en lite mildare löksmak.