Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Citronsill

En citronsill med otroligt frisk och fräsch smak av citron och dill. Sillen går snabbt att svänga ihop. Ju längre den får stå till sig innan servering, desto godare blir den.

4 av 5 (3 recensioner)
Citronsill

Recept Citronsill

Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill (420 g)
  • 4 msk dill finhackad
  • 1 rödlök skivad
  • 1 lagerblad i bitar
  • 1 morot i tunna skivor
  • Citronlag:
  • 1,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl strösocker
  • saften av 2 citroner

Gör såhär

  1. Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.
  2. Varva sill, dill, rödlök, morötter, citronskal och lagerblad i en stor burk med lock.
  3. Koka lagen tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
  4. Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.

Hemmagjord citronsill

Citronsill är en fräsch sill som passar riktigt bra till påskbuffén och midsommarbuffén med sin friska smak! Men den fungerar minst lika bra på julbordet! Hemmagjord sill smakar bättre än färdigköpt på burk, dessutom känns det mycket mer tillfredsställande att servera något du själv gjort från grunden. Denna citronsill gör du enkelt med en lag på citron, ättiksprit och socker - enkelt men gott!

Lyckas med mat tipsar om Citronsill!

  • Citronsill med purjolök är väldigt gott. Byt ut rödlöken mot purjolök om du vill ha en lite mildare löksmak.
  • Citronsill är, med sin fräscha smak, väldigt gott att servera till jul.
  • Vill du sill med flera olika smaker så spana in våra Fem-minuterssill recept.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier PåskmatRecept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se