Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Cream cheese frosting

God cream cheese frosting som passar till tårta, cupcakes, morotskaka och mycket annat. Den är dessutom riktigt god att äta direkt som den är.

4.5 av 5 (2 recensioner)

Enkel cream cheese frosting till morotskaka, tårta och muffins

Här kommer vårt allra bästa recept på en enkel cream cheese frosting som passar lika bra att använda till morotskaka, som fyllning i en tårta eller att spritsa på muffins. Och det bästa av allt? Du behöver bara 5 ingredienser och vispar ihop den på ett par minuter. Testa frostingen på morotskaka eller goda morotsmuffins!

Recept frosting

  • Förberedelser: ca 5 minuter
  • Tillagning: ca 5 minuter
  • Klart på: 10 minuter
  • Frostingen räcker till ca: 12 muffins eller 1 tårta
  • Pâtisserie
Cream cheese frosting har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 420 kcal

Ingredienser till cream cheese frosting

  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt

Gör så här:

  1. Vispa alla ingredienser till en fluffig smet.
  2. Bred ut frostingen på tårta, cupcakes eller någon annan kaka. Tänk på att kakan ska svalna först. Annars smälter frostingen.
Smör, creme cheese, salt, vaniljsocker, florsocker.
Vispa ingredienserna till en slät kräm.
Cream cheese frosting på morotskaka.
Cream cheese frosting på muffins.

Ingredienser till cream cheese frostingen

  • Cream cheese Vi rekommenderar att du använder en fullfet variant, eftersom det ger en mycket krämigare, lenare och godare frosting.
  • Smör: Det bästa är att använda osaltat smör i bakning och själv kontrollera mängden salt. Men har du inte osaltat smör kan du bara minska på saltmängden i receptet.
  • Florsocker: Florsockret hjälper till att göra din frosing tjockare och ger sötma.
  • Vanilj: För att sätta lite smak på frostingen använder vi helst vaniljextrakt och rekommenderar det här.
  • Salt: En liten nypa salt hjälper till att balansera och lyfta fram smakerna i din cream cheese frosting.

Smaksättningar till cream cheese frosting

Tips för att lyckas med din cream cheese frosting

  • Se till att smöret och cream cheesen är mjukt och rumsvarmt innan du börjar. Det gör att det blir lättare att blanda ihop, plus att du minskar risken för att få klumpar i frostingen. En bra riktlinje är att du ska kunna trycka ner ditt finger i smöret.
  • Om du ska spritsa din cream cheese frosting så rekommenderar vi att du siktar florsockret innan du blandar ner det. På så vis undviker du klumpar som kan täppa till öppningen på din tyll.

Vad gör jag om frosting blev för lös?

Om det skulle vara så att du tycker att frostingen blev lite för lös, kan du addera extra florsocker för att göra frostingen tjockare. Vi rekommenderar att du börjar med 1-2 matskedar i taget, tills du får önskad konsitens.

Nackdelen med att tillsätta extra florsocker är att frostingen också blir sötare. Så detta är en smaksak. Tillhör du dom som inte vill ha en sötare frosting, kan du använda dig av tipsen här nedan.

Kan jag använda maizena eller potatismjöl i cream cheese frosting?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda maizena eller potatismjöl för att göra frostingen tjockare. Fördelen med detta är att det inte påverkar smaken, utan bara konsistensen. Så om du vill göra din cream cheese frosting tjockare, utan att den nödvändigtvid blir sötare, är detta en bra lösning för dig.

Du behöver troligen inte använda mer än ett par matskedar, men precis som när du adderar mer florsockar, rekmmenderar vi att du börjar med en matsked i taget.

Vad gör jag om min frosting blev för tjock?

Skulle det vara så att din frosting blev för tjock eller att du önskar en bredbar frosting för att använda som topping eller fyllnin så är det ingen fara.
Om du vill göra frostingen lite lösare så kan du tunna ut den genom att addera lite mjölk eller grädde tills du får en önskad konsisten. Men tänk även här på att det är bättre att börja med lite mindre mängd och tillsätta mer vid behov.

Hur förvaras cream cheese frosting?

Om du får frosting över och snart har tänkt använda resterna, går det utmärkt att spara den i kylen. Där håller sig frostingen upp till en vecka.

Vill du hellre spara den en längre tid rekommenderar vi at du fryser in frostingen. Väl försluten håller den sig bra ett par månader i frysen.

Ta upp frostingen en dag innan och låt den tina i kylskåp. Sen är det bara att vispa upp och eventuellt addera lite mer florsocker eller späda med mjölk eller grädde beroende på önskad konsistens.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier SamarbetenTårtfyllningar

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8707 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se