Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Muffins med apelsinfrosting

Muffins med choklad toppad med en apelsinfrosting. Apelsin och choklad är en svårslagen kombination och här kommer smakerna fram i sin fulla kraft.

3 av 5 (1 recension)

Ingredienser

Muffins med apelsinfrosting

  • Receptet ger ca 24 muffins eller 48 minimuffins
  • 6 stora ägg
  • 250 g socker
  • 250 g smält smör
  • 1-2 tsk vaniljextrakt
  • 75 g vetemjöl
  • 75 g kakao
  • ¼ tsk bikarbonat
  • Apelsinfrosting
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 msk vaniljexrakt
  • Fint rivet skal (endast det orangea) från en apelsin
  • Saft från en stor apelsin

Gör såhär

  1. Rör ihop ägg, smält smör, vaniljextrakt och socker. Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en separat skål, och blanda sedan ihop med grundsmeten.
  2. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 delar med smeten.
  3. Vanliga muffins gräddas i 180 grader i ca 20 minuter, minimuffins gräddas i 180 grader i 10 minuter, kontroller med provsticka
  4. Topping
  5. Koka ned saften från apelsinen till 1 msk återstår, passa hela tiden då det lätt bränns i kastrullen.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljextrakt fluffigt blanda sedan i Philadelphiaost, apelsinskal och den reduserade apelsinsaften.
  7. Fyll en engånsspritspåse och dekorera dina muffins med tyll 1M.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8725 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se