Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Daim

Ett recept på krispig Daim med smak av choklad och mandel.

3.9 av 5 (68 recensioner)

Daim

Ingredienser

4 portioner
Tidsåtgång 30 minuter
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk kakaopulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50 gr flagad mandel
  • 100 Bra Mjölkchoklad - Hitta din favorit här!

Gör så här

  1. Bryn sockret till en ljus karamell (150 grader) i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omrörning.
  3. Bred ut smeten på smort bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan.
  4. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
  5. Smält chokladen i vattenbad med en smältskål eller mikro, doppa ovansidan av daimbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret eller på ett ugnsgaller.
  6. Ställ sedan svalt till dess chokladen hårdnar.

Lyckas med mat tipsar om Daim!

  • Var noga med att kolan kokar till rätt temperatur så att den blir riktigt hård och krispig när den stelnar. En bra termometer hittar du här!
  • Använd en silikonform för att skapa egna formen och figurer i choklad.
  • Slå in din färdiga Daim i fint papper med ett vackert snöre runtom så blir det en trevlig gå-bort-present.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier JulgodisSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se