Daim

Ett recept på krispig Daim med smak av choklad och mandel.

Daim

Daim

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50 gr flagad mandel
  • 100 g ljus choklad

Gör så här

  1. Bryn sockret till en ljus karamell (150 grader) i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omrörning.
  3. Bred ut smeten på smort bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan.
  4. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av daimbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret eller på ett ugnsgaller.
  6. Ställ sedan svalt till dess chokladen hårdnar.

Lyckas med mat tipsar!

  • Var noga med att kolan kokar till rätt temperatur så att den blir riktigt hård och krispig när den stelnar.
  • Slå in din färdiga Daim i fint papper med ett snöre runtom så blir det en trevlig gå-bort-present!

Kategorier: Julgodis , Kakor

Dela



7316 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Johanna 2019/02/19
Bra priser
Grymt bra priser, snabb leverans och fina produkter! :)
Iren Andersson 2019/02/17
Jag är nöjd
Beställning var bra
Catharina... 2019/02/17
Kettle
Är helnöjd! Perfekt för induktion. Snabb, rymlig, häller perfekt utan dropp, lätt att diska. Snabb leverans.
Per Hammargren 2019/02/17
Bakformar
Bra produkter, snabb leverans
Karolina... 2019/02/16
Älskar denna butik!
Både den fysiska, och internetbutik är guld! Snabba leveranser, bra utbud, bra kvalité, jag återkommer ständigt!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61