Dinkelbröd med Vallmofrö

Ett härligt lite syrligt dinkelbröd toppat med vallmofrö och flingsalt. Segt innandöme och knaprig god skorpa.

Dinkelbröd med Vallmofrö

Ingredienser

Dinkelbröd med vallmofrö

  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk honung
  • 25 gr jäst
  • 2 msk äpplecidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 10 gr vanligt salt
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk vallmofrö
  • ca 900 gr siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Häll vatten, mjöl, honung, äpplecidervinäger och olivolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i.
  2. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter. Tillsätt det vanliga saltet och blanda i två minuter till.
  3. Smörj en ugnsform med hög kant ca 30×40 cm med lite olivolja. Tryck ut degen i formen med mjölade händer.
  4. Fördela flingsalt och vallmofrö jämt över hela degen.
  5. Låt jäsa i 1,5-2 timmar under kökshandduk. Sätt in i 240 graders ugn och sänk genast till 190 grader. Grädda ca 25 minuter, tills brödet har en kärntemperatur på 97 grader. Innertemperaturen på brödet kollar du enkelt med en kökstermometer.
  6. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett brödgaller under kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • För en frasigare yta på ditt bröd, låt brödet svalna utan kökshandduk.
  • Äpplecidervinägern ger brödet en syrlig smak som påminner om surdeg (kan uteslutas).
  • Du kan pensla ditt bröd med smält smör om du vill ha en gyllene yta.

Kategorier: Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69