Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Doptårtor

Söta doptårtor till de allra minsta! Ska du baka doptårta? Här hittar du massor med fin inspiration i olika former.

4.25 av 5 (4 recensioner)

Fantasifull doptårta

Låt fantasin flöda när du ska baka doptårta eller tårta till namngivningsceremoni! Gå loss med olika söta figurer och dekorationer. Många dekorerar sin doptårta med en liten baby i t.ex. gum paste som du tillverkar själv i en silikonform. Andra väljer att dekorera sina doptårtor med t.ex. nallar, kaniner eller andra söta små modellerade figurer. Som sagt, låt fantasin flöda! Här hittar du fina produkter till doptårtor.
Täck tårtan med till exempel sockerpasta eller marsipan. Vi har en väldigt fin ljusrosa marsipan och en ljusblå marsipan som är i såna där hörliga babynyanser - Perfekta för doptårtan!

Baka tårta till dop

Doptårtor är roliga att baka och dekorera eftersom du kan släppa loss barnet i dig lite. En doptårta är ju oftast väldigt gullig samtidigt som den ändå är ganska stilren, vilket gör den extra rolig att dekorera. Då fikat oftast har en central och given plats på dop eller namngivningsceremonier är tårtan ganska viktig! Lägg extra krut på fikabordets mittpunkt, d.v.s. doptårtan, och låt de övriga godsakerna vara ett komplement till själva tårtan. De flesta brukar hålla sig till ett specifikt tema igenom hela fikabordet, t.ex. en färg, en figur eller ett visst mönster. Förutom utsidan på doptårtan, så är självklart insidan minst lika viktig. Självklart vill man att tårtan ska vara fin att se på, men en riktigt lyckad tårta har även goda fyllningar i harmoni med varandra. Doptårtorna här nedan har alla olika fyllningar som du kan låta dig inspireras av! Vad sägs t.ex. om glasskräm, hallon och limemousse?

Baka doptårta

När du bakar tårta till dop bör du först fundera ut vilket tema du vill gå på. Ska tårtan och resten av fikat ha någon speciell färg, något särskilt motiv? Du bör även ha i åtanke hur många gäster som kommer - ska du baka en enkel tårta eller en våningstårta? Titta in här om du ska baka våningtårta till dopet för tips och inspiration!

Doptårtan är som sagt fikabordets mittpunkt, och med den kan du gå loss hur mycket som helst. Färg, form, fyllning - bestäm ett tema och kör igång!

Lyckas med mat tipsar!

  • Ska du frakta din doptårta? Placera den i en tårtkartong för säker transport!
  • Tänk på att inte använda allt för många smaker när du fyller tårtan. Försök hålla dig till 2-3 olika tårtfyllningar för att smaklökarna inte ska bli alldeles förvirrade.

Doptårta värdig en prinsessa

Våningstårta i rosa och vitt där detaljerna glimmrar i guld! Riktig lyx med smak av choklad och hallon! Inskickad av Veronika Dahl. "Täckt med: vit marsipan som delvis är egenhändig färgad med rosa pastafärg för att få till den rätta nyansen. Toppad med: dekor i sugarpaste såsom olika blommor som är skulpturerade och handmålade med guldpulver. Sockerpärlor i guld samt handrullade pärlor fästa med ätbart lim runtom tårtorna som detaljer. Namnet på klossarna är skrivit för hand med ätbar färg. Botten av: fyra stycken saftiga chokladbottnar i varje tårta (den bakre är både laktos- och glutenfri) Fylld med: nedersta och översta fyllningen i varje tårta är en härligt fräsch hallonmousse med färskost, den mellersta är mörkchokladganache (även här är dessa fyllningar gluten å laktosfria i den bakre tårtan)."

Doptårta till en liten tjej

Doptårta i vitt och rosa, inskickad av Anna Engman. "Doptårta i vitt och rosa, baby på toppen och baby inspirerade dekorationer. Den lilla rosa tårtan är glutenfri. Täckt med Sockerpasta. Spacklad med schweizisk marängsmörkräm med smak av hallon. Vaniljbotten och fylld med glasskräm och hallon i två lager samt ett lager med limemousse (laktosfri). Glutenfria tårtan har en chokladbotten och glasskräm och hallon i två lager samt ett lager med limemousse (laktosfri)."

Doptårta

Doptårta med hallon och vit choklad i två våningar, inskickad av Linda Grandin. "Tårtan är gjord av vaniljbottnar och fylld med vit chokladmousse och hallonmousse. Den är täckt med sockerpasta och figurer/blommor är gjorda av flowerpaste."

Doptårta i blått

Ljuvligt söt med egen måne, inskickad av Marie Nivelius. "Bakade på ljusna bottnar, med hallonmousse, vit chokladmousse och färska hallon. Täckt med sockerpasta. Handmålade fjärilar. Allt ätbart och hemmagjort."

Doptårta med katt

En bedårande söt liten kisse till en doptårta, inskickad av Maria Vadera. "Vaniljbottnar fyllda med nutellakräm och hallonmousse. Tårtan är täckt med sockerpasta. Dekorationer gjorda för hand i sockerpasta."

Ludwigs Doptårta

En mycket omtyckt och fräsch doptårta med smakerna hallon och vanilj, inskickad av Vanessa Sulaiman. "Denna doptårta fick jag i uppgift att göra till en liten Ludwig. Den är gjord på klassiska sockerkaksbottnar och fylld med hallon och vaniljmousse, spacklad med vitchocklad smörkräm och tänkt med sockerpasta från FunCakes. Kronan är gjord av gumpaste och figurerna samt övriga dekorationer är gjorda av sockerpasta."

Doptårta

En söt doptårta, inskickad av Maria. "Tårtbottnar gjorda enligt tre lika delar principen. Smaksatt med nutellakräm och hallonmousse. Figurer gjorda i sockerpasta."

Doptårta

Wiktors doptårta inskickad av Linda Larsson hurula. "Doptårta i två våningar. Bottenvåning, chokladbotten som är fylld med chokladmousse och glasscreme. Översta är chokladbotten med hallonmousse och glasscreme, båda våningarna är spacklade med choklad marängsmörkräm och täckt med marsipan."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se