Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
 •  Kök och Bakredskap
 •  Med omgående leverans
 •  120 dagar öppet köp
Drinkrecept

En lyckad måltid består av en god kombination av väl utvalda råvaror, tillagad med omsorg. Men för att göra måltiden till en helhetsupplevelse behövs något gott att dricka både före och efter maten! Här hittar du massor med goda, enkla drinkrecept som alla kan lyckas med.

Blanda egna drinkar

Att blanda sina egna drinkar är inte alls svårt och är en uppskattad detalj på de flesta fester. Ett redskap som är bra att ha när du blandar drinkar är en shaker. En shaker, eller cocktail shaker, används för att blanda drinkar genom att skaka dem. Du häller i ingredienserna i shakern och sedan skakar du. Ett annat riktigt bra redskap är muddlern. Med en muddlerstav pressar du saft och kött ur frukt, kryddor eller bär direkt i glaset. På så sätt tar du vara på fruktens, bärets eller kryddans smak i sin helhet. Skär först upp frukten i små bitar, lägg ner den i glaset, tillsätt socker och sedan muddlar du, svårare än så är det inte!

Här hittar du allt du behöver till hemmabaren!

Drinkar kan du blanda på de allra flesta spritsorter - rom, whisky, vodka, gin... fantasin sätter som bekant gränserna! Om du inte dricker alkohol så kan du dessutom göra så gott som alla drinkar alkoholfria. 

Alkoholfria drinkar

Alkoholfria drinkar, smoothies, energidrinkar, milkshakes, juicedrinkar, hälsodrinkar och massor av andra goda läskande drinkar utan alkohol passar alla! Låt fantasin flöda!

Blanda egen likör

Det är både enkelt och roligt att göra sin egen likör. Hemmagjord likör är en fin present att ge bort till vänner och bekanta. Goda likörer kan du göra av bär, frukter och örter!

Egen snaps

Att krydda sitt brännvin själv är en svensk tradition som inte ska glömmas bort! Hemmagjord snaps är roligare att servera till middagar, och det är inte alls svårt att göra själv.

Gindrinkar

Gin och tonic är den klassiska gindrinken, men gin passar perfekt till en mängd andra goda drinkar! Vad sägs om en Tom Collins med gin, citron och sockerlag?

Romdrinkar

Rom kommer ursprungligen från Karibien och finns både som ljus och mörk. Det finns många olika typer av rombaserade drinkar. Ljus rom passar bra till vanliga longdrinks, medan mörk rom passar till varma drinkar, men kan också drickas ren som snaps.

Tequiladrinkar

Tequila är en spritdryck från Mexiko som tillverkas av tequilaagave, och används bl.a. i den populära drinken Tequila Sunrise. Tequila är populärt att dricka som shots tillsammans med lite salt och citron. Tequila har oftast en alkoholstyrka mellan 38-40%.

Vodkadrinkar

Vodka har en ren och neutral smak som passar perfekt till att blanda drinkar. Vodka kan kombineras med det mesta och du bestämmer själv styrkan på din drink.

Whiskydrinkar

Whisky dricks oftast rent med några droppar vatten eller is. Men Whisky är även riktigt gott att använda sig av när du blandar drinkar! Den klassiska Whiskey Sour med Bourbon, citron och sockerlag är en given hit.

Lyckas med mat tipsar!

 • Lägg isen direkt i shakern när du skakar drinken, så får du en välkyld drink.
 • Med hjälp av droppkorkar kontrollerar du flödet när du häller ur flaskor och du slipper kladd och spill.

12 recept

 • Romdrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  2.75 av 5 (4 recensioner)

  Det finns många typer av rombaserade drinkar, och rom finns både som ljus och mörk. Den ljusa passar till vanliga longdrinks., medan den mörka passar till bål och varma drinkar, men kan också drickas ren som snaps.

  läs mer
 • Sockerlag

  Kategorier Drinkrecept
  4.4 av 5 (5 recensioner)

  Sockerlag ger inte bara rätt smak till dina drinkar och efterrätter. Den ser även till så att du får den där krämiga, lena och perfekta konsistensen. Med en bra kökstermometer fixar du sockerlag hur lätt som helst och du kan med fördel förbereda lagen någon dag i förväg. Testa även att experimentera med att smaksätta din sockerlag - vanilj och citron är två favoriter!

  läs mer
 • Rabarbersaft

  Kategorier Drinkrecept
  4.22 av 5 (9 recensioner)

  Rabarbersaft är en riktigt god och somrig saft. Hemmagjord rabarbersaft är en väldigt fin present att ge bort till vänner och familj. Koka en extra stor sats och häll över i fina flaskor så är saften klar för att bjudas bort.

  läs mer
 • Drinkar med Vodka - Vodkadrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  2.67 av 5 (3 recensioner)

  Vodka har en ren och neutral smak som passar till det mesta. En populär spritsort att använda som bas i drinkar.

  läs mer
 • Tequiladrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  5 av 5 (1 recension)

  Tequila är en spritdryck från Mexiko som görs av tequilaagave, och används bl.a. i den populära drinken Tequila Sunrise. Tequila har oftast en alkoholstyrka mellan 38–40%.

  läs mer
 • Whiskydrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  3.67 av 5 (3 recensioner)

  Whisky dricks av de flesta rent med några droppar vatten eller is. Men varför inte botanisera bland olika sorter och blanda en god, rolig drink?

  läs mer
 • Blanda egen Likör

  Kategorier Drinkrecept
  4 av 5 (13 recensioner)

  Gör dina egna likörer, det är både lätt och roligt! Goda likörer kan du göra av bär, frukter och örter och de ska innehålla minst 100 gram socker per liter.

  läs mer
 • Alkoholfria drinkar

  Kategorier Drinkrecept
  4 av 5 (1 recension)

  Prova några av våra enkla recept på alkoholfria drinkar, smoothies, energidrinkar, milkshakes, juicedrinkar, hälsodrinkar och massor av andra goda läskande drinkrecept utan alkohol.

  läs mer
 • Drinkar med gin - Gindrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  4 av 5 (5 recensioner)

  Gin och tonic är den klassiska gindrinken, men gin är förträfflig till en mängd andra goda drinkar!

  läs mer
 • Likördrinkar

  Kategorier Drinkrecept
  0 av 5 (0 recensioner)

  Likörer är ofta väldigt söta men de kan också vara mycket starka, och passar bra att använda i drinkar! En likördrink är enkel att göra och smakar oftast riktigt bra.

  läs mer
 • Alkoholfri Bål

  Kategorier Drinkrecept
  4.17 av 5 (12 recensioner)

  Här hittar du recept på alkoholfri bål till fest och barnkalas. Att göra bål är ett enkelt sätt att förbereda för och servera många gäster. Till barnkalas kan det vara kul att göra bål som passar till ett speciellt tema och dekorera med frukter, isbitar och annat. Läskande, söta, friska och fruktiga - här hittar du våra bästa recept på god alkoholfri bål!

  läs mer
 • Göra egen snaps

  Kategorier Drinkrecept
  4.5 av 5 (2 recensioner)

  Att krydda sitt brännvin själv är en svensk tradition som inte får glömmas bort. Här har vi samlat blandningar av egen snaps och sprit som vi provat samt tips från våra besökare.

  läs mer

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se