Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Egen Tacosås

Ett enkelt recept på tacosås med het chili och fruktig tomat, som du kan laga flera dagar i förväg och variera i styrka efter egen smak.

3.97 av 5 (58 recensioner)

Tacosås

För en lyckad tacokväll är en god tacosås lika viktig som köttet eller andra fyllningar. Precis som med kryddblandningen kan du köpa färdig tacosås. Oftast förekommer dessa i tre former, mild , medium och het. Innehållet är i stort sett detsamma med skillnad på mängd chilipeppar, cayennepeppar eller jalapeno.
Precis som med egen tacokrydda är det både roligare och mycket enkelt att tillreda sin egen tacosås. Fördelen med att göra det själv är att du får den smak du själv vill ha, du kan själv bestämma styrkan och reglera den efter smak och tycke. Att tillreda en tacosås själv tar inte längre tid än några minuter, men vill du ha den extra fin och god bör den stå svalt (i kylen) cirka tre timmar.
En klassisk tacosås innehåller krossade eller passerade tomater, jalapeno, chilikrydda, cayennepeppar, malen kummin, oregano, vitlök och eventuellt lite citronjuice.

4-6 portioner 40 min

Ingredienser

Egen Tacosås

  • 1 finhackad gullök
  • ½ dl tomatpure
  • 1 burk hela tomater ca 400 gr
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1-3 urkärnade finhackad jalapeno (beroende på hur stark sås du vill ha)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • cayennepeppar efter smak
  • salt
  • matolja

Gör såhär

  1. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på tomatpurén och grönsaksbuljongen och fräs en kort stund.
  2. Häll i tomaterna och sjud 20 minuter under omröring. Mixa till en grov sås med mixerstav och smaka av med salt.
  3. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till tio dagar i kylskåp.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Tacorecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se