Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Recept Pitabröd

Detta blir ett perfekt pitabröd, fyll med valfri fyllning och njut. Om du vill kan du göra dem lite mindre i storlek och använda dem som hamburgerbröd.

3.92 av 5 (12 recensioner)

Recept Pitabröd

  • Förberedelser: 30 minuter.
  • Tillagning ca: 25 minuter och Jästiden
  • Klart på: 55 minuter
  • Receptet räcker till ca 16 pitabröd, beroende på storlek
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Pitabröd
  • 215 kcal

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • ca 850 gr vetemjöl special
  • 25 gr jäst
  • 2 msk olivolja
  • 10-15 gr salt
  • 2 msk honung

Så här gör du Pitabröden

  1. Lägg mjöl, honung, jäst, vatten och olivolja i köksmaskinens bunke.
  2. Arbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
  3. Låt degen jäsa i bakbunke under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker du bara ned den.
  4. Dela degen i 16 lika stora bitar, ca 60 gr st, och kavla ut varje bit till en rund kaka på cirka 12 centimeter i diameter och 3 mm tjock. Mjöla plåtarna och lägg 4 bröd på varje plåt.
  5. Låt jäsa till dubbel tjocklek och grädda sedan 4-5 min i 250 graders ugn. Ta ut och låt svalna på bakgaller inlindad i dubbla kökshanddukar detta för att brödet inte ska bli hårt.
  6. Fyll pitabröden med valfri fyllning och njut!

Hur förvara Pitabröd?

Blir det pitabröd över går de utmärkt att frysa i tätslutande påsar. Tina sedan i rumstemperatur och värm bröden ett par minuter i 150 graders ugn innan servering. Bröden håller upp till tre månader i frysen.

Lyckas med mat tipsar hur du lyckas med Pitabröden!

  • Du kan även göra dem lite mindre i storlek och använda dem som hamburgerbröd!
  • Frys in dina pitabröd och ta fram när du t.ex. behöver äta något snabbt. Fyll med skinka, ost, grönsaker eller det du har hemma.
  • Pitabröden gräddas med fördel på en baksten
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Matbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se