Enkel Knäckig Rabarberpaj

Enkel och god rabarberpaj med knäckig topp. Servera med en god vaniljglass och du har en riktigt bra efterrätt.

Enkel Knäckig Rabarberpaj

Rabarberpaj är en klassiker på fikabordet! Speciellt god blir rabarberpajen om du bakar den på försommarens späda rabarber. Eftersom du lägger smöret överst så får pajen en god, knäckig yta, riktigt gott med lite vaniljglass till!

Ingredienser

  • Receptet ger 4-6 portioner
  • Tillagningstid: 1 timme
  • 300 gram rabarber, skalad och skivad
  • 1 msk pressad citron
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 125 g kallt smör

Gör såhär

  1. Smörj en ugnsfast form (pajform) och täck botten med rabarber.
  2. Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt. Pressa citron över rabarbern.
  3. Blanda mjöl och socker, strö det sedan jämnt över rabarbern.
  4. Skiva smöret tunt med en osthyvel och täck ytan helt. Grädda rabarberpajen i 200 grader, mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Lyckas med mat tipsar!

  • Har du ingen pajform så går det även bra att baka paj i en springform!

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept

Dela



7700 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marina 2019/11/18
Super nöjd
Fina produkter, snabb leverans. Super nöjd!
Angelica 2019/11/18
Kolapapper
Bra vara men synd att man ska behöva åka och hämta ut ett paket (bor på landsbygden )som utan problem kunde lämnats i...
Susanna Normann 2019/11/18
Beställning
Är riktigt nöjd med beställningen, leveransen gick riktigt fort och tycker att websidan är riktigt bra
Sijam Dedic 2019/11/18
säkert och bra
Väldigt pålitlig och snabb köp. Alltid nöjd.
Sahar 2019/11/17
Toppen
Snabbt och bra!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50