Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Knäckig Rabarberpaj

Enkel och god rabarberpaj med knäckig topp. Servera med en god vaniljglass och du har en riktigt bra efterrätt.

3.69 av 5 (83 recensioner)

Rabarberpaj är en klassiker på fikabordet! Speciellt god blir rabarberpajen om du bakar den på försommarens späda rabarber. Eftersom du lägger smöret överst så får pajen en god, knäckig yta, riktigt gott med lite vaniljglass till!

Ingredienser

  • Receptet ger 4-6 portioner rabarberpaj
  • Förberedelse 15 minuter
  • Tillagningstid: 1 timme
  • 300 gram rabarber, skalad och skivad
  • 1 msk pressad citron
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 125 g kallt smör

Så här gör du rabarberpajen

  1. Smörj en ugnsfast form (pajform) och täck botten med rabarber.
  2. Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt. Pressa citron över rabarbern.
  3. Blanda mjöl och socker, strö det sedan jämnt över rabarbern.
  4. Skiva smöret tunt med en osthyvel och täck ytan helt. Grädda rabarberpajen i 200 grader, mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Lyckas med mat tipsar!

  • Har du ingen pajform så går det även bra att baka paj i en springform!
  • Blir det något över täck pajformen med plastfilm förvara rabarberpajen i kylen, där den håller ca 4 dagar. När du ska servera den igen sätter du in den i 175 graders ugn ca tio minuter.
  • Prova även vårt recept på smulpaj med rabarber
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se