Tre kakor och en muffins med rabarber

Rabarber är en mångsidig växt som passar bra att baka med eftersom syrligheten i rabarbern passar perfekt i söta kakor, desserter och bakverk. Här hittar du fyra goda, enkla recept med rabarber!

Tre kakor och en muffins med rabarber

Rabarberkaka med ingefära

En god rabarberkaka som smakar både syrligt och sött med en liten hint av ingefära, en given favorit på sommarens bjudningar!

Ingredienser

Rabarberkaka med ingefära

  • Ca 25-35 bitar
  • Till botten:
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 150 gram farinsocker
  • 90 gram vetemjöl
  • 40 gram havregryn
  • 1/4 tsk salt
  • Till fyllningen:
  • 230 gram Philadelphia
  • 115 gram strösocker
  • 0,75 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 350 gram rabarber, skuren i bitar

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj detta.
  3. Blanda smöret till en krämig konsistens, och blanda i socker.
  4. Blanda i mjöl, havregryn och salt, till en grynig massa.
  5. Spara 1 dl av degen och tryck ut resten i botten på bakformen.
  6. Blanda Philadelphia-ost till en fluffig smet, tillsätt socker och blanda.
  7. Tillsätt gräddfil, och ägg ett i taget. Blanda väl efter varje ägg.
  8. Blanda i vaniljextrakt och ingefära.
  9. Lägg rabarber på botten i formen, och häll sedan över äggsmeten. Strö över resterande deg.
  10. Grädda i ca 25-30 minuter.
  11. Låt svalna till rumstemperatur och ställ sedan in i kylen, gärna över natten. Dela sedan i rutor.

Rabarber- och jordgubbsrutor

Rabarberkaka med jordgubbar och citron, en kaka som kombinerar sötma och syrlighet. En riktigt somrig efterrättskaka!

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbsrutor

  • Ca 25-35 bitar
  • Till degen:
  • 170 gram vetemjöl
  • 115 gram strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • Rivet skal från en halv citron
  • 150 gram kallt osaltat smör
  • Till fyllningen:
  • ca 350 gram rabarber, skuren i bitar
  • ca 350 gram jordgubbar, skurna i bitar
  • 2 ägg
  • 170 gram strösocker
  • 170 gram grekisk yoghurt med jordgubbssmak
  • 6 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • Saft från en halv citron

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj detta.
  3. Blanda mjöl, socker, salt och rivet citronskal. Tillsätt smöret i bitar och blanda till en grynig massa.
  4. Pressa 3/4 av degen i botten på bakformen. Spara resten. Grädda botten i ca 20 minuter och låt svalna något.
  5. Vispa ägg, socker, yoghurt, salt, vaniljextrakt och citronjuice.
  6. Lägg jordgubbar och rabarber på den avsvalnade botten, och häll sedan över äggblandningen.
  7. Strö över det sista av degblandningen och grädda i ca 1 timme.
  8. Låt svalna helt och dela i rutor.

Rabarber- och mandelmuffins


Fräscha, goda muffins i miniformat med smak av rabarber, mandel och kardemumma. Bakade med muscovadosocker som har en liten ton av lakrits.

Ingredienser

Rabarber- och mandelmuffins

  • Ca 24 minimuffins
  • 200 gram rabarber
  • 75 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 75 gram mandelmassa
  • 25 gram smör
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • Garnering:
  • 25 gram mandelspån

Gör såhär

  1. Skölj och skala rabarbern. Hacka den sedan i små bitar.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt smöret och mjölken.
  4. Blanda rabarbern med mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i äggsmeten.
  5. Placera ut muffinsformar i en minimuffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
  6. Riv mandelmassan och blanda den med smör och kardemumma. Rulla små bollar och tryck ner i mitten på varje muffins.
  7. Strö över mandelspån och grädda i 225 grader i ca 8 minuter. Kontrollera med sticka.
  8. Låt svalna på galler.

Rabarberkaka med limetopping


Rabarberkaka med smak av kanel och ingefära, toppad med ostkräm smaksatt med lime.  Många smaker i en härlig kombination.

Ingredienser

Rabarberkaka med limetopping

  • Ca 40 bitar
  • 4 ägg
  • 100 gr smör
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 250 gr skalad och fint skivad rabarber
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Ostkräm
  • 75 gr smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 gr philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft
  • Fint rivet skal från en halv limefrukt (endast det gröna)

Gör såhär

  1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  2. Vispa ihop smör, ingefära och socker till en luftig smet. Vispa sedan i äggen ett i sänder. Rör sedan ner de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned rabarbern.
  3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 40*30 cm). Häll i smeten och grädda i 175 grader, 18-20 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
  4. Ostkräm
  5. Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.

Kategorier: Kakor

Dela

6326 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Anna Möller 2018/02/19
Snabb och bra - alltid varit nöjd!
Även denna beställning gick snabbt och smidigt. Ser fram emot nästa baktillfälle.
Ann-Sofie... 2018/02/19
Fantastiskt!
Ska göra min egen bröllopstårta och med rätt verktyg och material från lyckasmedmat kunde det inte bli bättre!
Kristine Svensson 2018/02/19
Bra service
Är väldigt tacksam över bra sortiment och tillmötesgående service, allt som behövs inför många tårtbak!
Daniel Engberg 2018/02/19
Bra produkter, snabb leverans
Det var en lycka att upptäcka att vi har ett Norrbottniskt företag som levererar bra produkter. Klart man vill gynna...
Sven-Erik 2018/02/19
Snabb leverans
Varorna anlände snabbt och var av förväntad kvalitet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.82