Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Fem snygga Barbietårtor

Ska du baka och dekorera en Barbietårta så har du hamnat rätt! De här fem snygga tårtorna ger dig både inspiration och idéer till hur du själv ska klä och dekorera din tårta.

5 av 5 (1 recension)

Barbietårta

Här hittar du inspiration för att baka en snygg Barbietårta med Wilton Classic Wonder Mold som du sen kan dekorera med sockerpasta, marsipan, strössel och andra roliga detaljer. Produkter för att lyckas med din Barbietårta hittar du här. Du kan även dekorera din Barbietårta som en prinsessa till kalaset med samma tema. Allt du behöver för att fixa ett kungligt prinsesskalas hittar du här.

Barbietårta Lila Marsipan

Den här tårtan är spacklad med smörkräm med smak av kola, täckt med marsipan i olika lila nyanser. Det är saftiga vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och dumlefluff.

Tårtan är gjord av Elona Artmo.

Barbietårta i vitt och rosa

Täckt med sockerpasta och toppad med riktig barbie som är klädd i modellingpaste och spritsad med kristyr och dekorerad med glitter. Bottnar av sockerkaka och choklad, fylld med chokladmousse och bananmousse. Tårtan är gjord av Anette Mattsson.

En äkta prinsesstårta

Rosa prinsesstårta, barbietårta.

"En födelsedagstårta till min systerdotter Doris 5-årskalas. En äkta prinsesstårta som fick gästerna att tappa hakan! Under kjolen döljer sig tårtbottnar av sockerkaka, en hemkokad jordgubbssylt och vaniljkräm samt dekorationer av marsipan.

Tårtbottnar av sockerkaka, smaksatta med vanilj, varvas med hemkokad jordgubbssylt och vaniljkräm med grädde. Tårtan är spacklad med citronsmörkräm och täckt med vit och rosa marsipan. Klännigen är dekorerad med handgjorda blommor i rosa och vit marsipan samt vita sockerpärlor. Prinsessans handväska, även den i marsipan, blev det första som slank ned i magen på min systerdotter Doris."

Inskickad av: Leonora Bozzi

Sjöjungfrutårta

Sjöjungfrutårta.

Närbild på bläckfisken på sjöjungfrutårtan.

"Tårtan är täckt med sockerpasta och alla dekorationer är av sockerpasta förutom dockan, delfinen och några små sjödjur som dottern ville ha med från sina leksaker. Chokladbottnar med flera lager chokladkräm mellan."

Inskickad av: Kaisa Furberg

En äkta prinsessa

!Tårtan är gjord av två chokladbottnar som bakades i två olika formar: en Stätder tårtring (7,5 cm djup x 15,2 cm hög) och en Wilton Sportbollbakform (15 cm). Mellan lagarna har jag använt hemmagjord vaniljfrosting och runt bottnarna har jag använt Wilton Smörkräm Mix med vaniljextrakt. Jag har gjort ett hål i tårtan och placerat en naken Barbiedocka i den. Sedan har jag täckt hela tårtan med Satin Ice sockerpasta vit vanilj. Jag har använt min nyköpta PME fondantkavel (40cm) på min nyköpta Wilton kavelmatta (50×50 cm). Efteråt har jag placerat volanger av sockerpasta runt tårtan och format kjolen med långa delar av sockerpasta. Jag gjorde några små blommor med min Städter utstickare och sist täckte jag dockans överkropp och kavlade ett bälte. Hela processen tog mig bara en och en halv timme på grund av mina nya verktyg som jag älskar och på grund av den perfekta sockerpastan. Jag förvarade tårtan i kylskåpet i ett dygn och när jag tog ut den, så hade den inte alls ändrat formen. Alla gäster var väldigt imponerade och tyckte att det var den bästa och finaste tårtan de någonsin hade sett. Efter en sådan framgång ville jag dela med mig insikten att allt är möjligt om man har rätt verktyg och ingredienser. Även för en upptagen mamma som försöker få till ett födelsedagstårta till sin dotter."

Tårtmakerskan heter Tania Lösche.

Klä en Barbitårta del 1

I filmerna nedan visar Janne Lund hur du på ett enkelt sätt klär och dekorerar en Barbietårta.

Klä en Barbitårta del 2

Fortsättning på hur du klär och dekorerar en Barbietårta.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se