Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Festtårtor

Ska du ställa till med fest och vill baka något fint fika? Baka en tårta! Festligt och gott - och du kan baka en tårta på samma tema som festen. Här har vi samlat 5 festtårtor i olika former, färger och tekniker som du kan använda som inspiration.

5 av 5 (2 recensioner)

Baka festtårta

Oavsett om det är födelsedagsfest, student, förlovningsfest eller bara en helt vanlig lördag så är en maffig tårta alltid en bra idé! Baka tårta till fest är dessutom jätteroligt. Om festen har ett speciellt tema är det extra roligt om du anpassar tårtan efter temat. Om temat är t.ex. rosa, så kan du baka en tårta i rosa nyanser, om temat är vinter så kan du baka en vit, frostig tårta osv. Har festen inget särskilt tema så är det bara att gå loss och helt enkelt baka en snygg tårta!

Börja med att baka en god tårtbotten och fyll den efter tycke och smak och sedan är det bara att sätta igång med dekoreringen. Ska du baka en festtårta i flera våningar så hittar du en bra guide här.

Marsipan, sockerpasta och gum paste är väldigt populärt att jobba med vid dekorering av tårtor. Marsipan och sockerpasta kan du använda till att både täcka och dekorera tårtan, medan gum paste (eller flowerpaste som det även kallas), främst används till att modellera figurer och göra blommor och andra dekorationer. Frosting och smörkräm är även det populärt och användbart när det kommer till tårtor. Spritsa t.ex. snygga blommor, blad och mönster med en god marängsmörkräm! Här hittar du mängder av spritsar och tyllar. Vill du inte göra egna dekorationer så kan du även dekorera festtårtan med kakor och godis! Marshmallows, Oreos, chokladlinser, maränger... låt fantasin flöda!

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka tårtbottnarna i god tid så att de hinner svalna ordentligt innan det är dags att fylla och dekorera tårtan.
  • Om du gör dekorationer i sockerpasta eller gum paste så kan du göra dem långt i förväg. Förvara dem i en burk i skafferiet!

Livet är en fest

Färgsprakande tårta, inskickad av Sophia. "En hög tårta med halloncurd och vit chokladfluff tillsammans med chokladbottnar. Tårtan är täckt med hallonsmörkräm och chokladganache. Pyntad med strössel och spritsad marängsmörkräm med vaniljsmak."

Festtårta

Festtårta inskickad av Linda Lundmark. "Täckt med: cream cheese frosting. Toppad med: cream cheese frosting, oreokakor, körsbär och sockerkulor & sugrör. Botten av: choklad. Fylld med: oreo cream cheese frosting."

Vit vinterdröm

Festtårta i vintervitt, inskickad av Sophia. "Pepparkaksbottnar. Fyllning 1. Vit chokladmousse med äggulor och pepparkakssmak. Fyllning 2. Lingonsylt. Fyllning 3. Vispad grädde där jag blandat i marsanpulver och hela lingon som maken har plockat. Spacklad med marängsmörkräm med smak av pepparkaka. Täckt med marshmallowsfondant. Mönster gjort med grillgaller. Blomman också den gjord i mmf med glittriga snöflingor och silverskimrande blad."

Festtårta till midsommar

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Emelie Ullberg. "Typ av tårta: Festtårta till midsommar. Täckt med: Sockerpasta. Toppad med: Sockerpasta. Bottnar av: Vanilj. Fylld med: Vaniljkräm och jordgubbscurd"

Festtårta

Liten våningstårta täckt med marsipan & marängsmörkräm, inskickad av Karin Regefalk. "Ljusa bottnar fyllda med röda vinbärsmousse, krusbärscurd & vitchokladmousse med krossad vit choklad. Nedre våningen är täckt med marsipan, övre med marängsmörkräm. Både marsipanen och marängsmörkrämen är färgade med Pitayapulver för att få en naturlig, cerise färg. Alla dekorationer är ätbara, gjorda i sockerpasta."

Festtårta

Tårta till fest på jobbet, inskickad av Nargiz. "Dekorationen av marängsmörkräm. Med daimfrosting och valnötter."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se