Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Figurtårtor

Tårtor som föreställer olika figurer är speciellt populärt på barnkalas, men kan vara lika kul för vuxna! Här har vi samlat några snygga, kreativa figurtårtor som du kan hämta inspiration från.

3 av 5 (1 recension)
Figurtårtor

Oavsett om du bakar tårta till barnkalas, födelsedagsfest eller varför inte bröllop, så är en figurtårta alltid en rolig idé! Här nedan ser du roliga, kreativa och framförallt snygga tårtor i form av olika figurer, vad sägs om Svampbob Fyrkant, Bamse och Hello Kitty?

Dekorera figurtårta

När du dekorerar en figurtårta är alltid sockerpasta ett bra alternativ. Hos Lyckasmedmat.se hittar du såklart sockerpasta i många olika färger. Du kan både täcka tårtan och dekorera den med hjälp av sockerpasta, som är flexibelt och enkelt att jobba med. Även marsipan fungerar bra att göra figurtårtor och dekorationer med! Om du vill måla på tårtan, eller göra olika snygga effekter, så kan du använda dig av pulverfärger som du kan borsta på som den är eller blanda med lite alkohol för en flytande färg. Olika modelleringsverktyg är också till stor hjälp när du jobbar med din tårta. Speciellt om du behöver få till ögon, öron och andra detaljer.

Minion-tårta

Minion-tarta

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Kajsa Berggren. "Typ av tårta: Födelsedagstårta. Täckt med: Ett lager chokladsmörkräm för att sedan täckas med sockermassa i olika färger och former. Toppad med: ovan stående. Bottnar av: Choklad och vaniljtårtbottnar. Fylld med: Krämig och fluffig chokladkräm, syrlig och god hallonmousse samt mjuk vaniljkräm."

Svampbob-tårta

Svampbob-tarta

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Natasha Baath. "Typ av tårta: Svampbob tårta. Täckt med: marshmallow fondant. Bottnar av: choklad kaka. Fylld med: kolakräm, nötter."

Hello Kitty-tårta

Hello Kitty

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Annelie Nilsson. "Typ av tårta: födelsedagstårta. Täckt med: cream-cheese frosting och sockerpasta. Bottnar av: vaniljbottnar. Fylld med: jordgubbsmousse, vaniljkräm."

Harry Potter-tårta

Harry Potter-tarta

Bilden inskickad av Maria Vadera. "Bottnar gjorda på tre lika delar principen. Fylld med choklad och hallonmousse. Tårtan är täckt i sockerpasta och spraymålad för att få fram en utseendet av en gammal sliten bok. Sorterarhatten är gjord i ricekrispies och marshmallows samt sockerpasta som även den är spraymålad för att få fram effekter."

Dinosaurietåg

Dinosaurietag

Bilden inskickad av Emma elvebäck. "En tårta som fick alla barn att le. Hallon och vit chokladfyllning med en vaniljbotten. Marsiapn i olika färger som täcker tårtan. Även figurerna är gjorda av marsipan. Tema dinosaurietåg tårta med många timmar bakom sig men helt klart värt det."

Monster-tårta

Monster-tarta

Bilden inskickad av Karin Frykevall Svensson. "Ljusa bottnar. Spacklad med marängsmörkräm med lite citronsmak. Täckt med marsipan. Fylld med glasskräm och päronmousse. Frigolitbollar i ögonen, täckta med sockerpasta. Delvis airbrushmålad."

3D Olof

3D Olof

Bilden inskickad av Karin Frykevall Svensson. "Ljusa bottnar med vaniljmousse och päronmousse. Spacklad med marängsmörkräm med lite citronsmak och täckt med marsipan. Snöflingor gjorda i sockerpasta och figuren är målad med ljusblå pulverfärg och ätbart glitter. Huvudet är gjort i rice krispies och täckt med sockerpasta. Hår och armar i modelleringschoklad."

Världens starkaste björn

Varldens starkaste bjorn

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "En nästan “levande” bamse i 3D format! Vaniljbottnar fyllda med jordgubbskompott, färska jordgubbar och glasscreme! Täckt med marsipan och detaljer gjorda i sockerpasta och marsipan."

Harry Potter tårta

Harry Potter tartan

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Sophia Lindberg. "Typ av tårta: Födelsedagstårta till mamma som älskar läsa om Harry Potter. Täckt med: mmf, grädde. Toppad med: dekorationer i mmf, svampat ätbar färg för sliten look. Bottnar av: vanilj. Fylld med: Äppelmos och vit chokladmousse med touch av äkta vanilj."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8792 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se