Fisk i Lergryta

Betyg: 2.67 av 5 (6 röster)

Smakrik fisk i lergryta med smak av tomat och timjan. Välj den fisksort du gillar bäst - torsk, lax, sej... du väljer själv!

Fisk i Lergryta

Tillaga fisk i lergryta

Att tillaga fisk i lergryta är enkelt och du slipper passa maten. Du tillsätter alla ingredienser i din genomfuktade lergryta, ställer in den i kall ugn och låter den värmas upp tillsammans med ugnen, och sedan sköter det sig själv!

Den genomfuktade lergrytan avger ånga under tillagningstiden, vilket gör fisken saftig och god utan att du behöver tillsätta en massa vätska.

Ingredienser

  • 600 gram fiskfilé
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl fiskbuljong

Gör såhär

  1. Skölj och torka fisken.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Varva fisk, lök, tomat, salt, peppar, paprikapulver och timjan och den genomfuktade lergrytan (för fisk).
  4. Häll på tomatjuicen som blivit kvar i burken och fiskbuljongen.
  5. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
  6. Tillaga grytan i ca 45 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Ha en speciell lergryta till just fisk, eftersom fisksmaken kan vara svår att få bort ur lergrytan.

Kategorier: Laga mat i lergryta



8149 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Viollet 2020/08/11
Kvalité
Super fina dekorationer till dop
Eva 2020/08/10
Hel nöjd
Snabb leverans, bra kvalitet
Q 2020/08/10
Lång leverans
Otroligt dålig service. 1-3 dagars leverans enligt hemsidan är nu 7. Inte sett röken av nåt paket. Klarna drog...
Frida 2020/08/09
Mycket nöjd
Snabb leverans.
Mona Karlsson 2020/08/08
Helt nöjd
Bra kommunikation, information

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här