Fisk i Lergryta

Betyg: 2.8 av 5 (5 röster)

Smakrik fisk i lergryta med smak av tomat och timjan. Välj den fisksort du gillar bäst - torsk, lax, sej... du väljer själv!

Fisk i Lergryta

Tillaga fisk i lergryta

Att tillaga fisk i lergryta är enkelt och du slipper passa maten. Du tillsätter alla ingredienser i din genomfuktade lergryta, ställer in den i kall ugn och låter den värmas upp tillsammans med ugnen, och sedan sköter det sig själv!

Den genomfuktade lergrytan avger ånga under tillagningstiden, vilket gör fisken saftig och god utan att du behöver tillsätta en massa vätska.

Ingredienser

  • 600 gram fiskfilé
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl fiskbuljong

Gör såhär

  1. Skölj och torka fisken.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Varva fisk, lök, tomat, salt, peppar, paprikapulver och timjan och den genomfuktade lergrytan (för fisk).
  4. Häll på tomatjuicen som blivit kvar i burken och fiskbuljongen.
  5. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
  6. Tillaga grytan i ca 45 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Ha en speciell lergryta till just fisk, eftersom fisksmaken kan vara svår att få bort ur lergrytan.

Kategorier: Laga mat i lergryta



8043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rim 2020/06/03
Jätte nöjd
Är jätte nöjd med alla produkter som jag beställde
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här