Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Födelsedagstårta

Brukar du baka födelsedagstårtor till dina nära och kära? Här har vi samlat 7 stycken snygga födelsedagstårtor till både stora och små - en liten bank med inspiration inför ditt eget tårtbak.

3 av 5 (5 recensioner)

Födelsedagstårta är något som bakas i nästan varje hem. Tårtan speglar oftast födelsedagsbarnets personlighet, jobb eller hobbys och därför ser födelsedagstårtor väldigt olika ut! Även smakerna brukar vara de smaker som födelsedagsbarnet föredrar.

Baka tårta till födelsedag

När du ska baka din egen, eller någon annans, födelsedagstårta behöver du från början gå igenom vad födelsedagsbarnet vill ha för stil på sin tårta. En våning eller flera? Rund eller fyrkantig? Ska du dekorera tårtan med sockerpasta, marsipan eller kanske frosting? Det finns massor av olika val! Tårtskapandet har blivit en stor hobby i Sverige och nu går det att få tag på allt du kan tänkas behöva för att skapa den mest häpnadsväckande tårtan till födelsedagsfirandet! När du bestämt dig hur tårtan ska se ut är det dags att låta fantasin och kreativiteten flöda! En bilentusiast kanske får en födelsedagstårta formad som en bil? En person som gillar kläder och skor kanske får en modeinspirerad tårta och hundvännen en tårta med hundar på! Det finns hur mycket utrymme som helst att gå loss med tårtskapandet när det gäller födelsedagstårtor!

Lyckas med mat tipsar!

  • Ska du flytta din födelsedagstårta så kan det vara bra att ha en stadig tårtbricka och tårtkartong att frakta den i.
  • Fråga personen du bakar födelsedagstårta till vilka smaker som är favoriter, så blir tårtan extra personlig!
  • En god och välbeprövad tårtbotten gör mycket för tårtan! Vi har ett riktigt bra recept på tårtbotten som är både god och enkel att baka.

Födelsedagstårta till en vän

Tårta med Nutella och hallon inskickad av Cherin. "Saftiga chokladbottnar fyllda med hallonmousse och Nutellafluff som jag sedan täckt med sockerpasta. Har gjort rosor av gumpaste och blommor av sockerpasta. Till sist gjorde jag ätbar spets som jag hade runt men ej hela vägen då ja ville ha en öppning för att knyta en rosett så de kunde se ut som en liten present."

Födelsedagstårta 20 år

Lyxig tårta i svart och vitt med bling bling, inskickad av May-elin Schmidt Westgård. "Saftig kuddformad morotstårta fylld och spacklad med creamcheesefyllning med apelsinsmak. Tårtan är täckt med sockerpasta. Även väskan är tårta. Skorna är tillverkade av sockerpasta. Blingdekoren är inte ätbar men kan användas tillsammans med livsmedel. Ätbar spets på andra våningen och väskan. Sminkdekor tillverkat i sockerpasta."

Födelsedagstårta till farfar

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Ann-Sofie Lindh. “Typ av tårta: Min underbara farfars födelsedagstårta. Täckt med: Grädde. Toppad med: Marsipan, kanten där nere är marsipan tryckt med ett marsipanvertyg. Under blommorna har jag täckt en rice krispies treat med grön marsipan. Blommorna på är sedan gjorda av marsipan. Tråden som håller ihop bladen är inlindad ståltråd. Bottnar av: saftig chokladbotten med chokladbitar i. Fylld med: chokladvaniljtryffel och skogsbärsmousse.”

Rosa födelsedagstårta

Födelsedagstårta till en tjej, inskickad av Angelica. "Glutenfri tårta med ljusa bottnar. Fylld med vanilj- och hallonmousse. Täckt med smörkräm och rosa marsipan. Detaljerna är gjorda i vit sockerpasta målade med ätbar guldfärg. Pudrade även över lite ätbart guldglitter."

Födelsedagstårta till dottern

Födelsedagstårta fylld med morotskaka och creamcheesefrosting, inskickad av Martina Leek. "Spacklad med citronmsrängsmörkräm och täckt med mmf. Dekorationer i sockerpasta. Nedersta våningen är dekorerad med brush embroidery. Allt är ätbart."

Födelsedagstårta

Födelsedagstårta till dottern, inskickad av Cecilia Gilbertsson. "En blomtårta med sockerkaksbottnar. Fyllningen består av vit chokladmousse samt jordgubbsmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm. Dekorerad med sugarpaste och sprejad lätt med pärlemofärg."

Födelsedagstårta

18årstårta med sockerblommor och guld inskickad av Katarina Porsbratt. "Täckt med sockerpasta, blommor av sockerpasta. Nr 18 är oxå av socker med ätbar glitter."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se