Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

Fotbollstårtor

Vill du baka en fotbollstårta för fotbollsfesten eller bara baka en tårta med fotbollstema till någon fotbollstokig tjej eller kille? Här hittar du massor med inspiration inför tårtbaket!

4.8 av 5 (5 recensioner)
Fotbollstårtor

Fotboll är populärt bland både stora och små och är dessutom ett roligt tema på fest! Speciellt om det pågår något stort mästerskap eller om det ska spelas en stor och viktig match. Vi har samlat ett gäng med snygga fotbollstårtor som du kan låta dig inspireras av om du själv ska baka till fotbollsfest. På denna sida hittar du allt du kan tänkas behöva till en fest eller ett kalas med fotbollstema.

Recept på grön frosting

Gör en grön frosting och använd en grästyll för att sedan spritsa ut frostingen som en grön gräsmatta på fotbollstårtan eller cupcakes med fotbollstema! Här hittar du en bra grästyll att spritsa med!

 • Förberedelser: ca 5 minuter
 • Tillagning: ca 5 minuter
 • Klart på: 10 minuter
 • Frostingen räcker till ca: 12 muffins eller 1 tårta
 • Pâtisserie
Philadelphia frosting har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
 • 420 kcal

Ingredienser till grön philadelphia frosting

Gör så här:

 1. Vispa alla ingredienser till en fluffig smet. Lägg ner den gröna färgen, lite i taget, tills du känner att du har fått till rätt grön nyans för gräs.
 2. Bred ut frostingen på tårta, cupcakes eller någon annan kaka. Tänk på att kakan ska svalna först. Annars smälter frostingen.

Fotbollstårta dekoration

När du ska göra en fotbollstårta är det egentligen bara fantasin som bestämmer. Gör din favoritfyllning och tårtbottnar och täck sen tårtan med till exempel marsipan eller sockerpasta. Du kan göra en rund tårta i svart och vitt - precis som en fotboll. Eller varför inte göra en fotbollstårta som ser ut som en fotbollsplan. Med grönt gräs, spelare, mål och en fotboll. Vi har färdiga fotbollsspelare och fotbollsmål att dekorera med. Det finns även sockerdekorationer med fotbollar som kan användas för att dekorera tårtan med.

Den som älskar fotboll kommer inte bli besviken över att få en fotbollstårta!

Vi har samlat ihop ett gäng fotbollstårtor, bidrag till Årets Tårtmästare genom åren. Inspireras av alla kreativa tårtor och skapa din egen variant!

Födelsedagstårta Chelsea

Fodelsedagstarta Chelsea

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Linnea Andersas. "Typ av tårta: Födelsedagstårta med Chelsea FC till en fotbollstokig födelsedagskille. Täckt med: Marsipan. Toppad med: Dekorationer i sockerpasta. Bottnar av: Ljusa bottnar. Fylld med: Hallonmousse och vaniljkräm." Se fler gröna marsipantårtor här!

Födelsedagstårta Fotboll

Fodelsedagstarta fotboll

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Lena Brunzell. "Täckt med marsipan. Toppad med marsipandekorationer. Bottnar av porös sockerkaka. Fylld med laktosfri chokladmousse och vaniljkräm."

AIK

AIK

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "En stor fotboll fick pryda denna tårta till ett fotbollsälskande AIK-fan! Vaniljbottnar fyllda med hallonmousse, dumlefluff och färska hallon. Tårtan är täckt med en blandning av 70% marsipan och 30% sockerpasta. Bollen är gjord av ricekrispie treats och täckt med sockerpasta! Övriga dekorationer är gjorda i sockerpasta och målade för hand."

Ludvigs 5-årstårta

Ludvigs 5-arstarta

Bilden inskickad av Linda Hansson. "Bottnarna är bakade efter lika delar vanilj recept. Fotbollsform inköpt hos Lyckas med mat. Bottnarna penslade jag med hallonkoncentrat och sockerlösning. Fyllning: mjölkchokladkräm och rårörda hallon. Spacklade med vaniljgrädde och täckte med marsipan ."

Fotbollstårta

Fotbollstarta

Bilden inskickad av Caroline. "Födelsedagstårta till en IFK Göteborg älskare. Vaniljbottnar, fylld med chokladkräm med bitar och blåbärsmousse. Spacklad med choklad marängsmörkräm. Täckt och dekorerad med marsipan."

Fotbollstårta

Fotbollstarta av sotbella

Bilden inskickad av Maria Vadera. "Tårtbottnar gjorda efter tre lika delar principen. Fyllt med hallonmousse och nutellakräm. Tårtan är täckt med sockerpasta. Fotbollen är gjord med ricekrispies och marsmallows. Även övriga dekorationer är gjorda i sockerpasta, allt på tårtan är ätbart."

Fotbollstårta

Fotbollstarta Marcel

Bilden inskickad av Alicja Domanska. "Alla barn på festen var förälskade både i utseendet men också i smaken: vaniljbottnar, citronkräm med lemoncurd och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm, täckt med sockerpasta. För att få fram en så äkta utseende av bollen som möjligt, har jag sprayat tårtan med aerograf."

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se