Lyxig våffelsmet till frasvåfflor

Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Ett enkelt recept på riktiga frasvåfflor med vispad grädde i smeten. Våffelsmeten är enkel, klassisk och blir till riktigt goda våfflor!

Lyxig våffelsmet till frasvåfflor

Recept för våffelsmet

7-9 våfflor Tillagningstid: 30 Minuter

Ingredienser

  • 75 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa grädden och rör ihop den med mjölk, mjöl, och salt till en slät smet.
  2. Rör i det smälta smöret och det iskalla vattnet.
  3. Pensla ett varmt våffeljärn med lite smält smör.
  4. Bred ut 0,75-1 dl våffelsmet, grädda våfflan gyllenbrun lägg upp på ett ugnsgaller.
  5. Upprepa tills du gräddat all våffelsmet.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna frasvåfflor med vaniljglass och någon god sylt eller färska bär.
  • Några andra goda tillbehör till dina våfflor är kallrökt lax, pepparrotskräm, skagenröra, löjrom och brieos. Om du önskar lite matigare våfflor.
  • Det här receptet ger 7-9 våfflor men det går bra att dubbla receptet om du vill göra fler.
  • Detta våffelsmetsrecept innehåller inga ägg, vill du gör våfflorna helt veganska utan mjölk och smör kan du istället använda havremjölk, havregrädde och mjölkfritt margarin.   
  • Glöm inte bort våffeldagen den 25:e mars varje år!

Så lyckas du med våffelsmeten

  • Vatten ska vara iskallt. Gärna kolsyrat för extra frasighet.
  • När smeten är färdig är det bra om den får vila lite innan du börjar grädda våfflorna.
  • När du sen gräddar våfflorna - Kom ihåg att röra om i bunken mellan varje våffla.
  • Vi tycker att våfflor blir allra godast i ett våffeljärn i gjutjärn!
  • Våfflor är godast att äta direkt! Men vill du göra färdigt alla våfflor för att slippa stå och grädda när alla andra äter så är vårt bästa tips att lägga våfflorna på ett bakgalller tills de ska ätas. En och en och inte på varandra.

Hur länge håller sig våffelsmet i kylen? 

Om du får våffelsmet över går det bra att ställa smeten i kylen. Hur länge du kan ha den i kylen beror dock på hur kallt det är i kylen och om smeten stått framme länge i värme etc. Det ska däremot inte vara några problem att ha våffelsmeten i två dygn i kylen innan användning, om den inte stått i värme alltför länge innan.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Mat och bakningstips , Sötsaker



8219 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mats Jansson 2020/09/16
God choklad och snabb service
Perfekt för en kakaoinist som mig att få hem kvalitetschoklad så snabbt!
Micahel Oskarsson 2020/09/16
kommentar
Som vanligt bra produkter och tydlig info
Lukas 2020/09/16
Snabbt och smidigt
Bra och snabb leverans, och priset helt okej
Bjorn.wetterbro 2020/09/16
Köp av choklad med tillhörande saker
Bra leverans av både formar och choklad och färger. Allt stämmer med svarsmejl som jag fick
Lillemor 2020/09/14
Paket
Nöjd med det jag fick. Hade velat ha det till min sommaradress men det gick tyvärr inte. Fick hämta på närmaste...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här