
Det finns väl ingenting bättre än att vakna på morgonen till nybakat frukostbröd? Förbered kalljästa bröd som du gräddar snabbt på morgonen, gör goda scones utan jäst på nolltid eller spendera lite extra tid på helgerna och baka dina favorit frukostfrallor. Har du bråttom på vardagarna, baka ditt egna formbröd, frys ned det i skivor och rosta det på morgonen. Servera med ditt favoritpålägg och möt dagen mätt och belåten!
Kalljäst frukostbröd
Oftast så brukar bröd jäsa i rumstemperatur i två omgångar i 30-60 minuter. Kalljäst bröd är precis som det låter bröd som får jäsa kallt till exempel i kylskåp under en längre tid. Det tar ungefär 8 timmar att kalljäsa ett bröd, vilket passar perfekt för frukostbröd. Ett kalljäst frukostbröd är färdigjäst och klart för gräddning när du vaknar på morgonen. Ett frukostbröd som är kalljäst har hunnit utveckla smakerna mer och dess glutentrådar har blivit starkare vilket ger dig ett extra smakrikt rustikt bröd med lite segare konsistens.
Frukostbröd som är gott och nyttigt
Man brukar säga att frukost är dagens viktigaste mål och i ditt egna frukostbröd styr du innehållet helt själv. Baka rejäla nyttiga frukostbröd på råg eller havre, lägg till olika nötter och frön, frukt och bär eller någonting annat i din smak. Du slipper onödiga tillsatser som kan finnas i fabriksbakat bröd och är garanterad ett nyttigt frukostbröd med riktigt bra råvaror och smak.
Lyckas med mat tipsar
- Välj rejäla mjöl och ingredienser som rågkross, grahamsmjöl och havre så håller du dig mätt länge med ditt frukostbröd. Toppa med nyttiga frön eller nötter för extra hälsopoäng!
- Ett kalljäst bröd jäser under natten och är färdig för gräddning på morgonen när du vaknar, smidigt och tidsbesparande.
- Har du riktigt bråttom eller är riktigt hungrig, baka ett frukostbröd utan jäst som till exempel scones.
- Till lite lösare degar rekommenderar vi att du använder en jäskorg för ett högre och finare bröd.
11 recept
-
Bröd i Gjutjärnsgryta
Kategorier Frukostbröd , MatbrödDet här brödet är både riktigt gott och riktigt enkelt och kräver inte mer än 4 ingredienser. Det gräddas i en gjutjärnsgryta vilket gör att brödet får ett härligt segt inre och en hård skorpa. Valnötterna kan du byta ut mot annan valfri smaksättning, till exempel pinjenötter, rivna morötter, kryddor eller pumpafrön.
läs mer -
Grahamsbröd
Kategorier Frukostbröd , MatbrödEtt gott Grahamnsbröd med textur, bakat på vetemjöl special och grahamsmjöl.
läs mer -
Scones med jordgubbar
Kategorier Frukostbröd , MatbrödScones passar lika bra till frukost som till eftermiddagsfikat. Dessa somriga scones innehåller jordgubbar och är riktigt goda!
läs mer -
Kalljäst Lingonbröd
Kategorier Frukostbröd , MatbrödKalljäst lingonbröd som jäser över natten och gräddas på bakhäll för att få den riktigt tjocka och frasiga brödskorpan. Lingonsylten gör brödet extra saftigt och ger en fräsch underton.
läs mer -
Kalljäst Bröd med grahamsmjöl
Kategorier Frukostbröd , MatbrödEtt kalljäst bröd med grahamsmjöl smaksatt med lite vinäger för att få den rätta syran. Ett bröd som även är riktigt bra som rostat bröd på frukostbordet.
läs mer -
Matbröd med rågkross
Kategorier Frukostbröd , MatbrödEtt gott och saftigt bröd som vi använder en skållning på rågkross för att få smak, saftighet och lång hållbarhet.
läs mer -
Äpple och havrebröd
Kategorier Frukostbröd , MatbrödEtt bröd med äpple- och havresmak. Vi kalljäser det över natten och gräddar på baksten för att få den riktigt tjocka och goda brödskorpan.
läs mer -
Tranbärsbröd
Kategorier Frukostbröd , MatbrödEtt gott och saftigt bröd gjort på fördeg samt en skållning med rågkross, med superbären tranbär och nyttiga pumpakärnor.
läs mer -
Brytbröd
Kategorier Frukostbröd , MatbrödRecept på ett brytbröd smaksatt med sirap, toppat med vallmofrö och penslat ägg för att få den vackra gyllenbruna ytan. För djupare smak kan du med fördel kalljäsa brödet i kylen över natten.
läs mer -
Mandel- och rågbröd
Kategorier Fördeg till bröd , Frukostbröd , MatbrödEtt nyttigt, lite grövre bröd med en skållning på mandel, pumpakärnor och rågkross.
läs mer -
Kalljäst bröd på dinkelmjöl
Kategorier Frukostbröd , MatbrödLite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.
läs mer
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????