Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Frusen banancheesecake

En dessert till alla som gillar cheesecake men även till dem som gillar kombinationen banan och choklad. Dessutom kan den toppas med en kolasås som du kokar själv eller en dulce de leche.

4.25 av 5 (4 recensioner)
Frusen banancheesecake
  • Förberedelser: ca 35 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 55 minuter
  • 6-8 Portioner
  • Pâtisserie
Semmelsockerkaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 441 kcal

Frusen banancheesecake

Frusen banancheesecake

  • 16 digestivekex
  • 100 gr smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sirap
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 400 gr färskost, typ Philadelphia
  • 50 gr mörk choklad

Gör såhär

  1. Välj en springform ca 24-28 cm i diameter. Välj gärna en kvadratisk bakform.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Krossa kex och blanda med smör, sirap och en matsked kakao. Tryck ut blandningen i botten på formen.
  4. Mosa bananer i en skål tillsammans med färskost. Riv mörk choklad i flisor och blanda hälften i smeten.
  5. Knäck äggen och separera gulor från vitor. Vispa äggvitan fast. Vispa sedan grädden i en annan bunke.
  6. Vispa äggulor och socker.
  7. Blanda samman alla ingredienser: blanda äggulor och socker med banan och färskost. Rör sedan i den vispade grädden och till sist den vispade äggvita. Det gör du försiktigt så luften inte ska försvinna från smeten.
  8. Sikta kakao över smeten med en sil och rör sedan försiktigt med en slev så kakan blir lätt marmorerad. Häll smeten i formen och ställ in den i frysen, några timmmar eller över natten.
  9. Ta fram den frusna banancheesecaken 30-60 minuter före servering och låt den tina i kylskåp.
  10. Servera med skivade bananer, riven choklad och eventuellt kolasås.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Choklad - ReceptSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se