Frusen banancheesecake

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

En dessert till alla som gillar cheesecake men även till dem som gillar kombinationen banan och choklad. Dessutom kan den toppas med en kolasås som du kokar själv eller en dulce de leche.

Frusen banancheesecake

Ingredienser

Frusen banancheesecake

  • Ger 6-8 Portioner
  • 16 digestivekex
  • 100 gr smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sirap
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 400 gr färskost, typ Philadelphia
  • 50 gr mörk choklad

Gör såhär

  1. Välj en springform ca 24-28 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Krossa kex och blanda med smör, sirap och en matsked kakao. Tryck ut blandningen i botten på formen.
  4. Mosa bananer i en skål tillsammans med färskost. Riv mörk choklad i flisor och blanda hälften i smeten.
  5. Knäck äggen och separera gulor från vitor. Vispa äggvitan fast. Vispa sedan grädden i en annan bunke.
  6. Vispa äggulor och socker.
  7. Blanda samman alla ingredienser: blanda äggulor och socker med banan och färskost. Rör sedan i den vispade grädden och till sist den vispade äggvita. Det gör du försiktigt så luften inte ska försvinna från smeten.
  8. Sikta kakao över smeten med en sil och rör sedan försiktigt med en slev så kakan blir lätt marmorerad. Häll smeten i formen och ställ in den i frysen, några timmmar eller över natten.
  9. Ta fram den frusna banancheesecaken 30-60 minuter före servering och låt den tina i kylskåp.
  10. 10. Servera med skivade bananer, riven choklad och eventuellt kolasås.

Kategorier: Choklad - Recept , Småkakor



8043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rim 2020/06/03
Jätte nöjd
Är jätte nöjd med alla produkter som jag beställde
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här