Fyra Chokladbollar du borde prova

Recept på fyra olika chokladbollar som vi rekommenderar att du provar någon gång!

Fyra Chokladbollar du borde prova

Choklad tillsammans med banan, en god kombination som fungerar till alla åldrar.

Ingredienser

Banan och chokladbollar

  • 20-30 chokladbollar
  • 125 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5,5 dl havregryn
  • 1,5 msk kakao
  • 1-2 tsk bananessens
  • Eventuellt gul karamell- eller pastafärg
  • Färgat strössel eller socker att rulla dem i
  • Tänk på att socker är en smaksak och kan både minskas och ökas som du själv tycker!

Gör såhär

  1. Vispa smör och socker luftigt.
  2. Blanda sirap och havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret.
  3. Tag av 3/4 delar av degen och blanda i kakaon i den.
  4. Den sista 1/4 delen smakar du av med bananessensen och eventuellt färgar med pastafärgen tills den blir banangul.
  5. Ta 3 delar chokladdeg och platta ut i ena handen, rulla en liten boll motsvarande 1/4 del av din boll av banandegen och placera den i mitten av den utplattade chokladdegen.
  6. Vik chokladdelen runt bananbollen och rulla till rund chokladboll.
  7. Rulla i strössel och låt dem stelna lite. Som alla chokladbollar är de godast i rumstemperatur.

Klassiska chokladbollar med lite kaffesmak och sirap.

Ingredienser

Klassiska chokladbollar med sirap

  • 30-40 chokladbollar
  • 125 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5,5 dl havregryn
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Kokos eller pärlsocker att rulla dem i
  • Tänk på att socker är en smaksak och kan både minskas och ökas som du själv tycker!

Gör såhär

  1. Vispa smör och socker luftigt.
  2. Mät upp resterande ingredienser och blanda ihop snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar.
  3. Rulla till bollar och rulla dem i kokos eller pärlsocker.
  4. Om du använder kokos; blötlägg den i motsvarande 1/10 vatten i förhållande till kokosen ca 30 minuter innan. Detta för att få fram kokossmaken ännu mer, all riven kokos är torkad och smakar betydligt mer om man tillsätter lite vätska.

Choklad tillsammans med hallon.

Ingredienser

Hallon och Chokladbollar

  • 20-30 chokladbollar
  • 125 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5,5 dl havregryn
  • 1,5 msk kakao
  • 1-2 tsk hallonessens
  • Eventuellt rosa karamell- eller pastafärg
  • Färgat strössel eller socker att rulla dem i
  • Tänk på att socker är en smaksak och kan både minskas och ökas som du själv tycker!

Gör såhär

  1. Vispa smör och socker luftigt.
  2. Blanda sirap och havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret.
  3. Tag av 3/4 delar av degen och blanda i kakaon i den.
  4. Den sista 1/4 delen smakar du av med hallonessensen och eventuellt färgar med pastafärgen till den blir hallonfärgad
  5. Ta 3 delar chokladdeg och platta ut i ena handen, rulla en liten boll motsvarande 1/4 del av din boll av hallondegen och placera den i mitten av den utplattade chokladdegen.
  6. Vik chokladdelen runt hallonbollen och rulla till rund chokladboll.
  7. Rulla i strössel och låt dem stelna lite. Som alla chokladbollar är de bäst i rumstemperatur.

Päron och choklad, mums :)

Ingredienser

Päron och chokladbollar

  • 20-30 chokladbollar
  • 125 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5,5 dl havregryn
  • 1,5 msk kakao
  • 1-2 tsk päronessens
  • Eventuellt lövgrön karamell- eller pastafärg
  • Färgat strössel eller socker att rulla dem i
  • Tänk på att socker är en smaksak och kan både minskas och ökas som du själv tycker!

Gör såhär

  1. Vispa smör och socker luftigt.
  2. Blanda sirap och havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret.
  3. Tag av 3/4 delar av degen och blanda i kakaon i den.
  4. Den sista 1/4 delen smakar du av med päronessensen och eventuellt färgar med pastafärgen till den blir pärongrön
  5. Ta 3 delar chokladdeg och platta ut i ena handen, rulla en liten boll motsvarande 1/4 del av din boll av pärondegen och placera den i mitten av den utplattade chokladdegen.
  6. Vik chokladdelen runt päronbollen och rulla till rund chokladboll.
  7. Rulla i strössel och låt dem stelna lite. Som alla chokladbollar är de bäst i rumstemperatur.

Kategorier: Chokladbollar , Chokladrecept

Dela



7515 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Lena E 2019/07/20
Har allt!
Har allt man kan önska inom mat o bak, och lite till.
Josefine Vestlund 2019/07/18
Storslagen butik
Beställer allt från denna butik. Alltid snabb frakt och supernöjd med alla varor!
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69