-
Blanda matfett, socker, ägg och nästan allt mjöl i en matberedare eller på ett bakbord.
-
Låt degen vila i kylskåpet, ca 30minuter.
-
Riv mandelmassan till kanten och blanda med äggvita till en slät smet.
-
Riv mandelmassa till fyllning, rör matfettet smidigt och blanda med mandelmassa och det uppvispade ägget, lite i taget.
-
Kavla ut mördegen.
-
Använd ett kakmått, ca 8-9 cm i diameter och ta ut 12 st runda kakor som du lägger på bakplåtspapper.
-
Bred ut fyllningen på kakorna men lämna tomt ute på kanterna.
-
Spritsa mandelmassesmet som en kant runt kakorna. Använd en tyll om du vill ha mönster, tex stjärn- eller korgtyll.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
-
Bred lite sylt eller gelé på mazarinmassan i mitten.
-
Glasera med florsocker utrört i lite vatten.
-
Dela kakorna i halvmånar.
-
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa sedan den raka kanten på kakorna i chokladen och låt stelna.
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...