Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Göteborgare

Att baka Göteborgare tar lite tid men är väl värt besväret. De är försvinnande goda och passar när det är kalas, både på sommaren och vintern.

3.73 av 5 (11 recensioner)

Ingredienser

  • Receptet ger ca 24st
  • Ugnstemperatur 200°C, varmluft 175°C
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • ½ ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnering: mandelkant
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning: mazarinmassa
  • 100 g mandelmassa
  • 50g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • Hallonsylt eller röd vinbärsgelé
  • ¾ dl florsocker
  • 2-3 tsk vatten
  • 75 g blockchoklad

Gör såhär

  1. Blanda matfett, socker, ägg och nästan allt mjöl i en matberedare eller på ett bakbord.
  2. Låt degen vila i kylskåpet, ca 30minuter.
  3. Riv mandelmassan till kanten och blanda med äggvita till en slät smet.
  4. Riv mandelmassa till fyllning, rör matfettet smidigt och blanda med mandelmassa och det uppvispade ägget, lite i taget.
  5. Kavla ut mördegen.
  6. Använd ett kakmått, ca 8-9 cm i diameter och ta ut 12 st runda kakor som du lägger på bakplåtspapper.
  7. Bred ut fyllningen på kakorna men lämna tomt ute på kanterna.
  8. Spritsa mandelmassesmet som en kant runt kakorna. Använd en tyll om du vill ha mönster, tex stjärn- eller korgtyll.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
  10. Bred lite sylt eller gelé på mazarinmassan i mitten.
  11. Glasera med florsocker utrört i lite vatten.
  12. Dela kakorna i halvmånar.
  13. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa sedan den raka kanten på kakorna i chokladen och låt stelna.

Lyckas med mat tipsar!

  • Tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur när du bakar, detta för att degen ska få en jämn temperatur.
Kategorier Småkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8578 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se