Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Grahamsbröd

Ett gott Grahamnsbröd med textur, bakat på vetemjöl special och grahamsmjöl.

3.28 av 5 (18 recensioner)

IngredienserGrahamsbröd

3 grahamsbröd Tillagningstid: 45 Minuter och jästiden
  • 5 dl kallt vatten
  • 10 gram jäst
  • 500 gram vetemjöl special
  • 300 gram grahamsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 20 gram salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet i en köksassistent i ca 2 minuter på låg hastighet.
  2. Låt degen vila i 30 minuter.
  3. Tillsätt saltet och kör maskinen på ganska hög hastighet i ca 3 minuter.
  4. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 4-5 timmar.
  5. Vik degen en gång i timmen – uppifrån och nerifrån, och sedan från sidorna – så att du spänner degen.
  6. Stjälp upp degen på bakbord och dra ut den till en rektangulär. Dela i tre delar och forma tre limpor.
  7. Lägg degen i väl mjölade jäskorgar. Låt jäsa under kökshandduk i ca 30-40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Grädda bröden på baksten i ca 15 minuter. Håll koll på färgen så att de inte bränns vid. Brödet är färdiggräddat när innertemperaturen ligger på 97 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Vi rekommenerar starkt att använda sig av vikt istället för volym på ingredienserna när du bakar!
  • Använd en kökstermometer för att hålla koll på innertemperaturen på ditt bröd!
  • När du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att sätta in och ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier FrukostbrödMatbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se