Grahamsbröd

Ett gott bröd med textur, bakat på vetemjöl special och grahamsmjöl.

Grahamsbröd

Ingredienser

Grahamsbröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 10 gram jäst
  • 500 gram vetemjöl special
  • 300 gram grahamsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 20 gram salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet i en köksassistent i ca 2 minuter på låg hastighet.
  2. Låt degen vila i 30 minuter.
  3. Tillsätt saltet och kör maskinen på ganska hög hastighet i ca 3 minuter.
  4. Lägg degen i en inoljad plastlåda/jäskorg i plast. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 4-5 timmar.
  5. Vik degen en gång i timmen – uppifrån och nerifrån, och sedan från sidorna – så att du spänner degen.
  6. Stjälp upp degen på bakbord och dra ut den till en rektangulär. Dela i tre delar och forma tre limpor.
  7. Lägg degen på inoljat bakplåtspapper eller i oljade brödformar. Låt jäsa under kökshandduk i ca 30-40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Grädda bröden på baksten i ca 15 minuter. Håll koll på färgen så att de inte bränns vid. Brödet är färdiggräddat när innertemperaturen ligger på 97 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Vi rekommenerar starkt att använda sig av vikt istället för volym på ingredienserna när du bakar!
  • Använd en kökstermometer för att hålla koll på innertemperaturen på ditt bröd!
  • är du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69