Grahamspajskal

Enkelt pajskal med grahamsmjöl som du snabbt slänger ihop för hand eller i matberedare, och förgräddar innan du fyller det.

Grahamspajskal

Ingredienser

Grahamspajskal

  • Ger ett pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, eller i en springform , ca 23 cm i diameter..
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.

Kategorier: Pajrecept

Dela



7548 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Lena 2019/08/18
Tårtmaterial
Bra nätshopping alltid lika bra.
Josefine v 2019/08/14
Alltid nöjd
Bra service, nöjd med produkterna, stort utvud
Maths Björklund 2019/08/13
Klappat & Klart
Väldigt tillmötesgående kundtjänst som hjälpte mig med fraktvillkor och en beställning av specialorder. Heja Norrland!
Marie 2019/08/13
Supernöjd
Varorna motsvarade förväntningarna och det var snabb leverans !
Emelie Olsson 2019/08/11
Toppen
Stort utbud på det mesta in mat och bak

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.55