Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Grahamspajskal

Enkelt pajskal med grahamsmjöl som du snabbt slänger ihop för hand eller i matberedare, och förgräddar innan du fyller det.

3.71 av 5 (7 recensioner)
Grahamspajskal

Baka ett pajskal med grahamsmjöl och vetemjöl. Pajdegen går snabbt att slänga ihop, antingen för hand eller i matberedaren. Förgrädda skalet och fyll det sedan med din favoritfylling. Några tips på vad du kan fylla pajskalet med är kyckling, köttfärs, skinka eller grönsaker.

  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 10 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • 8 bitar
  • Pâtisserie
Pajskal har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 200 kcal

Grahamspajskal

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en matberedare.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, eller i en springform på ca 23 cm i diamter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Vispa upp ägger och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Pajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se