Grahamspajskal

Enkelt pajskal med grahamsmjöl som du snabbt slänger ihop för hand eller i matberedare, och förgräddar innan du fyller det.

Grahamspajskal

Ingredienser

Grahamspajskal

  • Ger ett pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, eller i en springform , ca 23 cm i diameter..
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.

Kategorier: Pajrecept

Dela



7479 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Besa 2019/06/16
Beställning
Älskade det svarta tårtfatet. Perfekt för både finare bruk och till att kunna göra tårtbygget på den.
Leila 2019/06/14
Nöjd
Jag är jättenöjd med snabb leverans och bra kvalitet.
Therese Björklund 2019/06/13
Toppen!
Jättenöjd! Snabb leverans.
Therese Björklund 2019/06/12
Jättenöjd!
Motsvarade mina förväntningar!
Therese Björklund 2019/06/12
Nöjd!
Snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69