Grahamspajskal

Enkelt pajskal med grahamsmjöl som du snabbt slänger ihop för hand eller i matberedare, och förgräddar innan du fyller det.

Grahamspajskal

Ingredienser

Grahamspajskal

  • Ger ett pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, eller i en springform , ca 23 cm i diameter..
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.

Kategorier: Pajrecept

Dela



7315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Iren Andersson 2019/02/17
Jag är nöjd
Beställning var bra
Catharina... 2019/02/17
Kettle
Är helnöjd! Perfekt för induktion. Snabb, rymlig, häller perfekt utan dropp, lätt att diska. Snabb leverans.
Per Hammargren 2019/02/17
Bakformar
Bra produkter, snabb leverans
Karolina... 2019/02/16
Älskar denna butik!
Både den fysiska, och internetbutik är guld! Snabba leveranser, bra utbud, bra kvalité, jag återkommer ständigt!
Charlotta... 2019/02/15
Madeleinebakform
Enkelt att beställa, och snabb leverans. Väl inpackad . Bra! En trevlig sida med mycket varierande bak-och...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61