Gravad lax

Gravad lax är en av maträtterna som alltid ska vara på fiskbordet. Det här är det klassiska receptet.

Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé helst av mittbiten
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1/2 dl salt utan jod
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Om du använder färsk lax så rekommenderar vi att du fryser in den i tre dygn, innan du äter den så att alla eventuella parasiter dör.
  2. Ta bort alla småben med hjälp av en laxtång eller pincett. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddor och dill. Dela laxen i två lika stora bitar och gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg sedan ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Låt grava i kylskåp 2-3 dygn. Vänd på påsen morgon och kväll.Skrapa sedan bort dill och kryddor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gravad lax kan förvaras en vecka i kylskåp och tre månader i frys.

Kategorier: Julmat , Påskmat

Dela



7514 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Josefine Vestlund 2019/07/18
Storslagen butik
Beställer allt från denna butik. Alltid snabb frakt och supernöjd med alla varor!
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69