Gravad lax

Gravad lax är en av maträtterna som alltid ska vara på fiskbordet. Det här är det klassiska receptet.

Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé helst av mittbiten
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1/2 dl salt utan jod
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Om du använder färsk lax så rekommenderar vi att du fryser in den i tre dygn, innan du äter den så att alla eventuella parasiter dör.
  2. Ta bort alla småben med hjälp av en laxtång eller pincett. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddor och dill. Dela laxen i två lika stora bitar och gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg sedan ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Låt grava i kylskåp 2-3 dygn. Vänd på påsen morgon och kväll.Skrapa sedan bort dill och kryddor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gravad lax kan förvaras en vecka i kylskåp och tre månader i frys.

Kategorier: Julmat , Påskmat

Dela



7582 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Julia 2019/09/12
Alltid lika nöjd!
Har beställt ett flertal gånger och det finns aldrig något att anmärka på. Stort utbud och bra priser. Tacksam för...
Charlotte 2019/09/12
Allt och lite till
Hittade precis det jag behövde till vettig peng. Tyvärr fungerade inte termometern jag beställde så nu hoppas jag på...
Hanna Fürlinger 2019/09/11
Toppen!
Jättebra utbud o jättebra priser! O jättetrevlig tjej i kundtjänst!Tusen tack!!!
Susanne... 2019/09/11
Nöjd
Snabb leverans och artiklar som motsvarade mina förvändningar. Jättebra!
Cigdem Demirkiran 2019/09/11
Sjukt bra
Jätte bra grejer och snabb leverans har handlat här flera ggr och alltid 110% njöd

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.55