Gravad lax

Gravad lax är en av maträtterna som alltid ska vara på fiskbordet. Det här är det klassiska receptet.

Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé helst av mittbiten
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1/2 dl salt utan jod
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Om du använder färsk lax så rekommenderar vi att du fryser in den i tre dygn, innan du äter den så att alla eventuella parasiter dör.
  2. Ta bort alla småben med hjälp av en laxtång eller pincett. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddor och dill. Dela laxen i två lika stora bitar och gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg sedan ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Låt grava i kylskåp 2-3 dygn. Vänd på påsen morgon och kväll.Skrapa sedan bort dill och kryddor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gravad lax kan förvaras en vecka i kylskåp och tre månader i frys.

Kategorier: Julmat , Påskmat

Dela



7275 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jessica Thulin 2019/01/20
Snabb leverans
Beställde mina varor till tårtbakning och fick dem efter 2 dagar. Snabbt, smidigt och med bra betalningsalternativ!
Sofia Ekstrand 2019/01/20
Super
Vilken service! Hade valt hämtning i butik av misstag. Butiken ringer upp och frågar då avståndet är väldigt långt....
Virza 2019/01/20
toppen
Jättenöjd med varorna jag beställde. Kommer beställa från er fler gånger.
Cathrine 2019/01/20
Tårtform etta
Den var väldigt stor och svårt att hitta ett bra tårtbotten-recept med dubbel sats. Men det löste sig och tårtan blev...
Sonja 2019/01/20
Sådär
Bra och sådär

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61