Gravad lax

Gravad lax är en av maträtterna som alltid ska vara på fiskbordet. Det här är det klassiska receptet.

Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé helst av mittbiten
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1/2 dl salt utan jod
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Om du använder färsk lax så rekommenderar vi att du fryser in den i tre dygn, innan du äter den så att alla eventuella parasiter dör.
  2. Ta bort alla småben med hjälp av en laxtång eller pincett. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddor och dill. Dela laxen i två lika stora bitar och gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg sedan ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Låt grava i kylskåp 2-3 dygn. Vänd på påsen morgon och kväll.Skrapa sedan bort dill och kryddor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gravad lax kan förvaras en vecka i kylskåp och tre månader i frys.

Kategorier: Julmat , Påskmat

Dela



7353 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Areti 2019/03/21
Super fina produktet
Jag använder alla prukter jag köpte och är mycket nöjd
Areti 2019/03/21
Lékué Macaronmatta
Jag är mycket nöjd med produkten jag köpte. Jag har bakat jätte goda makaroner Ni har mycket bra kvalite på era...
Carro 2019/03/21
Favoritbutik
Hjälpsam och trevlig personal, inspirerande sortiment (jag vill ha minst en av allt!), rolig butik och supersnabb frakt!
Märit 2019/03/20
Supernöjd
Beställde måndag o onsdag då posten kom hade jag paketet i postlådan. Rekommenderas verkligen.
Camila 2019/03/19
Supernöjd!
Har beställt 2 gånger och blivit nöjd med både, produkterna och leveranstiden. Kommer absolut fortsätta beställa.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59