Gravad lax

Gravad lax är en av maträtterna som alltid ska vara på fiskbordet. Det här är det klassiska receptet.

Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé helst av mittbiten
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1/2 dl salt utan jod
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Om du använder färsk lax så rekommenderar vi att du fryser in den i tre dygn, innan du äter den så att alla eventuella parasiter dör.
  2. Ta bort alla småben med hjälp av en laxtång eller pincett. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Blanda alla kryddor och dill. Dela laxen i två lika stora bitar och gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg sedan ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Låt grava i kylskåp 2-3 dygn. Vänd på påsen morgon och kväll.Skrapa sedan bort dill och kryddor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gravad lax kan förvaras en vecka i kylskåp och tre månader i frys.

Kategorier: Julmat , Påskmat

Dela



7184 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Miriam Dala 2018/11/18
köksvåg (med gr)
Jag har fått köksvågen dieten ,men jag skulle har önskat få en lite större för att kunna använda för mina recept .För...
Linda 2018/11/18
Sådär
Tycker att varorna har en dålig beskrivning och för få bilder, så man blir besviken vid leverans.
Katarina 2018/11/18
Första gången, men inte sista!!
Supersnabb hantering av min order och inga fel. Kul med ett företag som har sin bas i Norrland också, hoppas kunna...
Robert Harr 2018/11/17
Bra glasmarkörer
Snabb leverans. Bra produkt. Bra pris. Högsta betyg.
Annie 2018/11/17
Bra
Härfra ble det ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Smidigt å bra

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.66