Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Aioli - Green & garlic

Ett tillbehör till soppa eller varför inte hamburgare. Receptet är ursprungsreceptet till den Green & Garlic som serveras på MAX.

4.25 av 5 (8 recensioner)

Green & Garlic

Gör din egen Green & Garlic aioli med vårt enkla recept!

Receptet ger 6-7 dl färdig sås.
Tid: 10 minuter

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 5 dl matolja
  • 2 msk vatten
  • 20 gr blad från bladpersilja
  • 10 gr finhackad vitlök
  • 0,5 gr cayennepeppar
  • 0,5 gr mald vitpeppar
  • 6 gr salt
  • 2 msk saft från citron

Gör så här

  1. Mixa persilja och vitlök till en slät massa i citronsaften.
  2. Lägg äggulorna i en skål. Tillsätt vatten, salt, cayennepeppar och vitpeppar.
  3. Vispa kraftigt, antingen för hand eller med en elvisp. Tillsätt sedan matolja droppvis under konstant vispning.
  4. Skulle aiolin skära sig, så börja om från början med en ny äggula.
  5. Tillsätt vitlök och persiljemix, smaka av med salt och peppar.

Lyckas med mat tipsar!

  • Gott till soppa, dipp till bröd och som tillbehör till grillat!
  • Receptet ger ca 6-7 dl färdig Green & Garlic som håller ca en vecka i kylen.
  • Testa även en egen hamburgerdressing och bjud på hemmagjorda hamburgare!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8749 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se