Grillade Revbensspjäll

Revbensspjäll är alltid gott till jul oavsett om du föredrar tunna eller tjocka revben.

Grillade Revbensspjäll

Grillade revbensspjäll

Ingredienser

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • Salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Penslingssås
  • 3 msk sirap
  • 1 msk varmt vatten

Gör så här

  1. Dela revbenen, lägg dem i en stor skål och salta dem ordentligt. Låt dem ligga i ca 30 minuter så att saltet drar in.
  2. Blanda alla kryddor till rubbingen och gnid in spjällen ordentligt med den.
  3. Stek spjällen i 175 graders ugn ca 45 minuter. Kontrollera med en kökstermometer, säkerhetsgränsen för fläskkött är 72 grader.
  4. Efter halva tiden rör du i hop vatten och sirap till penslingssås och penslar spjällen på bägge sidor och vänder samtidigt på revbenen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan med fördel förkoka revbensspjällen så blir de extra möra.

Kategorier: Recept på Julmat



7757 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kajsa g 2019/12/10
Bra!
Snabb leverans, bra kontakt och Mkt fina produkter
Robert Lindeman 2019/12/10
Diverse köp
Helt suverän från första stund. Ska utan tvekan beställa igen
Kristina 2019/12/09
Super nöjd
Snabb leverans, bra kvalite på sakerna, bra service Nöjd med allt jag beställt
Lena Edlund 2019/12/08
Fungerade brs
Snabb och bra fungerande leverans!
Josefine 2019/12/08
Bästa bakbutiken!!
Dom har allt man behöver!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här