Grönsakspaj med fetaost

Betyg: 3.64 av 5 (14 röster)

En smakrik grönsakspaj med fetaost, purjolök och ruccola, i ett enkelt pajskal med vetemjöl. Pajen får en härlig gul och grön färg och fetaosten blir ljuvligt god i kombination med grönsakerna. Tillsammans med en enkel tomat- eller grönsallad har du middagen färdig!

Grönsakspaj med fetaost

Grönsakspaj

Paj är gott att äta, enkelt att göra och kan varieras på så många sätt. Här har vi gjort en grönsakspaj med fetaost. Med ruccola och purjolök blir pajen härligt grön. Servera den tillsammans med en tomatsallad så har du en fägglad och riktigt god middag. Blir det rester över är paj väldigt bra som matlådemat då det är enkelt att portionera ut och bara att värma i micron när magen börjar kurra.

Vill du ha tips på hur du lyckas med din pajdeg kan du läsa mer här!

Recept på Grönsakspaj med fetaost

Ger ca 4-6 portioner

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 120-150 gram fetaost
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 näve ruccolasallad
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt

Gör såhär

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tänk på att inte knåda degen för länge, det gör att degen blir seg och svårhanterlig.
  4. Tryck ut degen i en form till paj, ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 26 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och pensla med ägg. Låt det stå i frysen 10-15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°
  7. Förgräddar det i varm ugn tills den fått färg, ca 10-15 minuter.
  8. Sänk värmen i ugnen till 140 grader.
  9. Skär fetaosten i kuber och strimla purjolök.
  10. Fyll pajskalet med fetaost, purjolök och ruccola
  11. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar (om du vill ha mer smak på så kan du tillsätta tacosås i mjölkblandningen.)
  12. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, och grädda sedan grönsakspajen i ca 30 minuter.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Ostpaj , Pajrecept



8297 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marit 2020/10/22
Portionsbröd form
Så rolig att baka med, men beställde fel form, har den andra större. En snabb leverans, snabbt svar med...
Louise 2020/10/21
Mycket nöjd
Jag är mycket nöjd med både produkter och service. Snabb leverans.
Maria 2020/10/21
Alltid nöjd
Är alltid nöjd med eran snabba leverans av bra grejer till köket. Men mitt senaste paket har visst posten tappat bort...
Andrea 2020/10/20
Tårtkartonger
Deras tårtkartonger är riktigt bra!
Mariam 2020/10/19
Jätte nöjd
Jag är jätte nöjd med allt jag köpte från er!:)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här