Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Grönsakspaj med fetaost

En smakrik grönsakspaj med fetaost, purjolök och ruccola, i ett enkelt pajskal med vetemjöl. Pajen får en härlig gul och grön färg och fetaosten blir ljuvligt god i kombination med grönsakerna. Tillsammans med en enkel tomat- eller grönsallad har du middagen färdig!

3.33 av 5 (18 recensioner)

Grönsakspaj

Paj är gott att äta, enkelt att göra och kan varieras på så många sätt. Här har vi gjort en grönsakspaj med fetaost. Med ruccola och purjolök blir pajen härligt grön. Servera den tillsammans med en tomatsallad så har du en fägglad och riktigt god middag. Blir det rester över är paj väldigt bra som matlådemat då det är enkelt att portionera ut och bara att värma i micron när magen börjar kurra.

Vill du ha tips på hur du lyckas med din pajdeg kan du läsa mer här!

Recept på Grönsakspaj med fetaost

Ger ca 4-6 portioner

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 120-150 gram fetaost
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 näve ruccolasallad
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt

Gör såhär

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tänk på att inte knåda degen för länge, det gör att degen blir seg och svårhanterlig.
  4. Tryck ut degen i en form till paj, ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 26 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och pensla med ägg. Låt det stå i frysen 10-15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°
  7. Förgräddar det i varm ugn tills den fått färg, ca 10-15 minuter.
  8. Sänk värmen i ugnen till 140 grader.
  9. Skär fetaosten i kuber och strimla purjolök.
  10. Fyll pajskalet med fetaost, purjolök och ruccola
  11. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar (om du vill ha mer smak på så kan du tillsätta tacosås i mjölkblandningen.)
  12. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, och grädda sedan grönsakspajen i ca 30 minuter.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier OstpajPajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se