Grundrecept Parfait

Betyg: 3.88 av 5 (25 röster)

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smak. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras. Detta grundrecept på Parfait är från Stadshotellet i Luleå

Grundrecept Parfait

Exempel på Smaksättning till Parfait

Lingonsylt
Åkerbärssylt
Smält mörk choklad
Nougat
Vaniljstång
Kanel
Äppelmos

4-6 Portioner 25 minuter plus tiden i frysen

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Ditt smakämne

Gör Parfaiten så här

  1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska ”gå att skriva i den”.
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
  4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

  • Hjortronparfait: Följ grundreceptet men blanda i 1-1,5 dl hjortronsylt kokat med syltsocker i de vispade äggulorna.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Sötsaker



8393 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mimmi 2020/11/26
Oerhört snabb respons!
Härliga produkter, toppenrespons och rasande snabb leverans. Tack, det uppskattas verkligen! Återkommer mer än gärna!
Åke Roth 2020/11/25
Filekniv
Köpte Mannerströms filekniv. Mycket bra kvalitet till rimligt Pris!✌
Roger 2020/11/25
Imponerande
Allting perfekt, snabba leveranser.
Mikhail 2020/11/25
Bakning
Etta bra leverans!!!
Susanne 2020/11/25
Nöjd
Enkelt att navigera på hemsidan. Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här