
Exempel på Smaksättning till Parfait
Lingonsylt
Åkerbärssylt
Smält mörk choklad
Nougat
Vaniljstång
Kanel
Äppelmos
4-6 Portioner 25 minuter plus tiden i frysen
Ingredienser
- 3 äggulor
- 4-5 msk florsocker
- 2,5 dl vispgrädde
- Ditt smakämne
Gör Parfaiten så här
-
Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska ”gå att skriva i den”.
-
Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
-
Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
-
Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
Lyckas med mat tipsar!
- Hjortronparfait: Följ grundreceptet men blanda i 1-1,5 dl hjortronsylt kokat med syltsocker i de vispade äggulorna.
Kategorier Sötsaker
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Tårtfyllningar
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Snabb leverans
Alltid snabb leverans och bra kund service