Grundrecept Parfait

Betyg: 4.1 av 5 (10 röster)

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smak. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras. Detta grundrecept på Parfait är från Stadshotellet i Luleå

Grundrecept Parfait

Exempel på Smaksättning till Parfait

Lingonsylt
Åkerbärssylt
Smält mörk choklad
Nougat
Vaniljstång
Kanel
Äppelmos

4-6 Portioner 25 minuter plus tiden i frysen

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Ditt smakämne

Gör Parfaiten så här

  1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska ”gå att skriva i den”.
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
  4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

  • Hjortronparfait: Följ grundreceptet men blanda i 1-1,5 dl hjortronsylt kokat med syltsocker i de vispade äggulorna.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Sötsaker



8088 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Saad Alsayegh 2020/07/08
Kommer handla alltid!
Jätte snabb leverans och enkelt att beställa. Bra produkter
Aline Markarian 2020/07/07
Vit ätbar sray
Bra produkt
Sandra 2020/07/07
Kommer handla igen!
Snabbt, smidigt och rätt ner i brevlådan! Bättre blir det inte!
Camilla Höglund 2020/07/06
Kökssaker
Dom har fina saker beställer ofta älskar deras butik.
rina b 2020/07/04
Bra affär!
Jag tycker att köpa hos er.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här