Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Grundrecept Parfait

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smak. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras. Detta grundrecept på Parfait är från Stadshotellet i Luleå

3.83 av 5 (41 recensioner)

Exempel på Smaksättning till Parfait

Lingonsylt
Åkerbärssylt
Smält mörk choklad
Nougat
Vaniljstång
Kanel
Äppelmos

4-6 Portioner 25 minuter plus tiden i frysen

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Ditt smakämne

Gör Parfaiten så här

  1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska ”gå att skriva i den”.
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
  4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

  • Hjortronparfait: Följ grundreceptet men blanda i 1-1,5 dl hjortronsylt kokat med syltsocker i de vispade äggulorna.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Sötsaker

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se