Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Hallonparfait

Hallonparfait är enkel och snabb att göra, du kan gärna göra den flera dagar innan den ska serveras.

5 av 5 (1 recension)
Hallonparfait
  • Förberedelser: ca 5 minuter.
  • Tillagning ca: ca 10 minuter
  • Klart på: 6 timmar, 15 minuter
  • 6 portioner
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 g hemgjord vaniljglass
  • 220 kcal

Recept på hallonparfait

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1-1,5 dl hallonsylt kokat med syltsocker

Gör så här:

  1. Vispa äggulor med florsocker till ett hårt skum.
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
  3. Blanda hallonsylt i de vispade äggulorna. Blanda sedan i grädden.
  4. Frys 5-6 timmar i en form med löstagbara kanter.
  5. Ta ut parfaiten ur frysen 15 minuter innan du ska servera, så den hinner bli lite mjuk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Häll parfaiten i fina små portionsskålar innan du ställer in den i frysen, och dekorera med t.ex. färska hallon innan servering.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se