Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Halloweenmuffins

Baka muffins på inkråm från en pumpa passar fint om du ska göra en lykta av pumpan. Här använder vi solrosolja som kan släppa igenom på vissa muffinsformar, använd gärna dubbla formar.

1 av 5 (1 recension)

Ingredienser

Halloweenmuffins

  • Receptet ger 12 stora eller 24 minimuffins
  • 1 ¼ dl farinsocker ( 115 g)
  • 1 ¼ dl solrosolja
  • 1,5 dl riven pumpa
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • 25 g mörk choklad

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180º och placera ut muffinsformar på muffinsplåten.
  2. Blanda farinsocker, tryck ut klumpar om sådana finns och slå sedan i olja och ägg.
  3. Blanda i riven pumpa och rivet citronskal och rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel och rör sedan ned blandningen i smeten. Rör om.
  5. Fyll muffinsformarna med smet till ¾ och grädda minimuffins tio minuter. Normalstora i 15-18 minuter. Kontrollera med en provsticka. Låt svalna.
  6. Smält choklad; vit choklad smälte vi i en skål i mikron och mörk choklad smälte vi direkt i en spritspåse av plast, även det i mikron. Bre ut vit choklad på muffinsen. Klicka en mörk chokladprick på varje muffins. Sedan gör du ringar av choklad runt pricken. När du gjort detta tar du en provsticka eller tandpetare och drar försiktigt från mittenpricken och utåt raka streck så bildas ett spindelnät. Servera gärna medan chokladen är kladdig.
Kategorier MinimuffinsMuffins

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se