Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Brioche Hamburgerbröd

Ett gott och smakrikt briochebröd som vi bakar till Hamburgerbröd med två sorters mjöl.

3.7 av 5 (69 recensioner)

Från Brie i Frankrike kommer inte bara fantastiskt goda ostar utan även Briochebröd. Gyllene luftigt lätta bröd med ljuvlig smörsmak som fås av ägg, smör och en lite längre jäsningstid. Men ni vet ju vad man brukar säga, den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge! Nästa gång det vankas hamburgare, testa detta recept istället för köpesbröd och vi lovar dig att du aldrig kommer vilja byta tillbaka!

Ingredienser

Hamburgerbröd

Tillagningstid: 1:45 timme
Ger 8 hamburgerbröd
  • 3 msk varm mjölk
  • 2,36 dl varmt vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 1/2 msk socker
  • 2 ägg
  • 7,1 dl (ca 425 gr) vetemjöl special
  • 0,8 dl (ca 50 gr) vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 40 gr mjukt smör

Gör så här

  1. Blanda vatten, mjölk, jäst och socker och låt stå i ca 5 minuter tills det börjat skumma. Vispa upp ett ägg under tiden.
  2. Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt smöret och smula ihop allt med fingrarna.
  3. Rör ner jästblandningen och det uppvispade ägget i mjölblandningen till en degig konsistens.
  4. Skrapa ur degen på en ren, omjölad bänk och knåda, vänd och slå den mot bänken i ca 8-10 minuter, tills den fått en slät och elastisk konsistens.
  5. Forma degen till en boll och lägg tillbaka i bunken. Tack med plast och låt jäsa till dubbel storlek i 1-2 timmar.
  6. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  7. Dela degen i 8 lika stora delar och forma dem varsamt till bollar, lägg på plåten. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 1-2 timmar.
  8. Ställ in en bakplåt med vatten i botten på ugnen, och förvärm den till 200 grader.
  9. Vispa upp ett ägg tillsammans med 1 msk vatten och pensla bröden.
  10. Grädda bröden i ca 15 minuter. Vänd plåten efter halva tiden.
  11. Låt svalna på galler under bakduk

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även strö sesamfrön på dina hamburgerbröd.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Matbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se