Brioche Hamburgerbröd

Betyg: 3.64 av 5 (53 röster)

Ett gott och smakrikt briochebröd som vi bakar till Hamburgerbröd med två sorters mjöl.

Brioche Hamburgerbröd

Från Brie i Frankrike kommer inte bara fantastiskt goda ostar utan även Briochebröd. Gyllene luftigt lätta bröd med ljuvlig smörsmak som fås av ägg, smör och en lite längre jäsningstid. Men ni vet ju vad man brukar säga, den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge! Nästa gång det vankas hamburgare, testa detta recept istället för köpesbröd och vi lovar dig att du aldrig kommer vilja byta tillbaka!

Ingredienser

Hamburgerbröd

Tillagningstid: 1:45 timme
Ger 8 hamburgerbröd
  • 3 msk varm mjölk
  • 2,36 dl varmt vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 1/2 msk socker
  • 2 ägg
  • 7,1 dl (ca 425 gr) vetemjöl special
  • 0,8 dl (ca 50 gr) vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 40 gr mjukt smör

Gör så här

  1. Blanda vatten, mjölk, jäst och socker och låt stå i ca 5 minuter tills det börjat skumma. Vispa upp ett ägg under tiden.
  2. Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt smöret och smula ihop allt med fingrarna.
  3. Rör ner jästblandningen och det uppvispade ägget i mjölblandningen till en degig konsistens.
  4. Skrapa ur degen på en ren, omjölad bänk och knåda, vänd och slå den mot bänken i ca 8-10 minuter, tills den fått en slät och elastisk konsistens.
  5. Forma degen till en boll och lägg tillbaka i bunken. Tack med plast och låt jäsa till dubbel storlek i 1-2 timmar.
  6. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  7. Dela degen i 8 lika stora delar och forma dem varsamt till bollar, lägg på plåten. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 1-2 timmar.
  8. Ställ in en bakplåt med vatten i botten på ugnen, och förvärm den till 200 grader.
  9. Vispa upp ett ägg tillsammans med 1 msk vatten och pensla bröden.
  10. Grädda bröden i ca 15 minuter. Vänd plåten efter halva tiden.
  11. Låt svalna på galler under bakduk

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även strö sesamfrön på dina hamburgerbröd.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Matbröd



8297 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marit 2020/10/22
Portionsbröd form
Så rolig att baka med, men beställde fel form, har den andra större. En snabb leverans, snabbt svar med...
Louise 2020/10/21
Mycket nöjd
Jag är mycket nöjd med både produkter och service. Snabb leverans.
Maria 2020/10/21
Alltid nöjd
Är alltid nöjd med eran snabba leverans av bra grejer till köket. Men mitt senaste paket har visst posten tappat bort...
Andrea 2020/10/20
Tårtkartonger
Deras tårtkartonger är riktigt bra!
Mariam 2020/10/19
Jätte nöjd
Jag är jätte nöjd med allt jag köpte från er!:)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här