Kontakta oss
Prisjakt
4.73 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Hemmagjort strössel

Gör ditt eget strössel hemma - det är inte så svårt som man kan tro! Strösslet gör du på en Royal icing och smaksätter och färgar precis som du vil.

4 av 5 (4 recensioner)

Gör eget strössel hemma

1 burk ca 250 gram

Tidsåtgång 20 minuter och torktid

Ingredienser Hemgjort strössel

  • 1 äggvita
  • 200 gram florsocker
  • citronsaft eller annan valfri smaksättning
  • Valfri pastafärg/geléfärg
  • ev. vatten

Gör såhär

  1. Vispa ihop äggvita, siktat florsocker och smaksättning. Vispa tills du fått en slät, vit kristyr. Tillsätt lite vatten om den blir för tjock.
  2. Blanda i pastafärg.
  3. Fyll en engångs spritspåse med kristyren. Klipp ett litet hål, ca 2 mm i diameter.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  5. Spritsa ut långa, smala strängar på plåten.
  6. Låt strängarna torka i rumstemperatur i ca 24 timmar.
  7. När strängarna är helt torra tar du loss dem från bakplåtspappret med en palettkniv och bryter sönder dem i lagom stora bitar. Vi tycker att det är fint om det är lite ojämna och olika storlekar!

Lyckas med mat tipsar!

  • Vill du göra strössel i andra former så går det också. Spritsa t.ex. ut små, små rundlar eller pärlor istället för strängar.
  • Prova att blanda olika smaker och färger!
  • Förvara ditt strössel i burkar med tättslutande lock.
  • För ett ännu snabbare strössel kan du använda en färdig royal icing.
  • Vill du inte göra eget strössel köper du snyggt färdigt strössel här
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8635 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se