Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Heta spare ribs

Tunna revbensspjäll eller kamben är en av sommarens favoriter på grillen, här är ett recept som ger ribs som har både sting och sötma. Perfekt till sommarens grillpartyn!

3.48 av 5 (23 recensioner)
Heta spare ribs

Grillade revben

  • Förberedelser: ca 20 minuter
  • Tillagning : ca 40 minuter
  • Klart på: 1 timme
  • Räcker till fyra portioner kött
  • BBQ
Uppskattat näringsvärde per 100 gram grillade revben
  • 250 kcal

Ingredienser grillade spare ribs

  • 2 kg tunna spjäll
  • 1,5 msk salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-3 krm cayennepeppar
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Penslingssås
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till rubbingen och rör ihop ingredienserna till penslingssåsen.
  2. Putsa bort hinnan på insidan av revbenen. Lägg dem sedan i en stor skål och salta på bägge sidorna. Låt dem ligga i ca 30 minuter till saltet har smält.
  3. Lyft upp revbenen och rubba dem med rubbingen.
  4. Grilla med indirekt grillning och svag värme under lock ca 40 minuter.
  5. Grilla ytterligare 20 minuter och pensla ett par gånger med penslingssåsen på bägge sidorna av revbenen.
  6. Tag upp dem från grillen, lägg dem i en form och låt vila under folie i 20 minuter innan du äter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Kom ihåg att dra hinnorna av revbensspjällen innan kryddning och tillagning så får dina ribs mycket mer smak.

dra hinnorna från dina Spare ribs

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier GrillreceptTacorecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se