Heta spare ribs

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Tunna revbensspjäll eller kamben är en av sommarens favoriter på grillen, här är ett recept som ger ribs som har både sting och sötma. Perfekt till sommarens grillpartyn!

Heta spare ribs

Ingredienser

Heta spare ribs

  • 2 kg tunna spjäll
  • 1,5 msk salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-3 krm cayennepeppar
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Penslingssås
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till rubbingen och rör ihop ingredienserna till penslingssåsen.
  2. Putsa bort hinnan på insidan av revbenen. Lägg dem sedan i en stor skål och salta på bägge sidorna. Låt dem ligga i ca 30 minuter till saltet har smält.
  3. Lyft upp revbenen och rubba dem med rubbingen.
  4. Grilla med indirekt grillning och svag värme under lock ca 40 minuter.
  5. Grilla ytterligare 20 minuter och pensla ett par gånger med penslingssåsen på bägge sidorna av revbenen.
  6. Tag upp dem från grillen, lägg dem i en form och låt vila under folie i 20 minuter innan du äter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Kom ihåg att dra hinnorna av revbensspjällen innan kryddning och tillagning så får dina ribs mycket mer smak.

Kategorier: Tacorecept



7810 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Sofie Eurenius 2020/01/17
Jätte bra
Rekommenderas
Agnetha... 2020/01/17
Bakning
Snabb leverans bra varor och många bra tips
2020/01/15

Pia 2020/01/15
3D-silikonform- Cuoricino
Jättenöjd med den här formen, gjorde glass och det blev succé.
Jonny 2020/01/14
Super nöjd
Har beställt flera gånger och alltid varit supernöjd med hanteringen. Alltid snabba och välpackade leveranser

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här