Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Inlagd Sill

Här är ett recept på en riktigt klassiker till julbordet - inlagd sill. Enkelt att göra och gott att äta.

5 av 5 (1 recension)

En klassiker på julbordet är den inlagda sillen. Förutom på julbordet passar det bra till buffén på midsommar och påsk, man kan variera smakerna efter säsong. Bjud på hemmagjord sill till gästerna eller ta med en burk när det vankas knytkalas.

Det är skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt när det är dags för julbord. Sillen ska stå i minst ett dygn, men gärna längre, innan den serveras. Det är därför perfekt högtidsmat då du slipper ett moment under själva julaftonen, påskaftonen eller midsommarmiddagen.

Inlagd Sill Recept

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 1 dygn

Ingredienser

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skurna i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
  3. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp.
  4. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
  5. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Lyckas med mat tipsar om inlagd sill!

  • Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept.
  • Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås eller när du ska göra senapssill.
  • Inlagd sill kan varieras i smak på så många olika sätt. Kolla gärna in vårt recept på 5-minuterssill och inspireras av de olika smaksättningarna.
  • Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över sillen. Detta för att bakterier inte ska föröka sig.
  • Det är även viktigt med rätt mängder ättika, salt och socker för att lagen ska bli tillräckligt sur så bakterier inte förökar sig och så att din inlagda sill blir hållbar.
  • Den inlagds sillen håller ca 10-12 dagar i kylskåp.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier PåskmatRecept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se