Inlagd Sill

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Här är ett recept på en riktigt klassiker till julbordet - inlagd sill. Enkelt att göra och gott att äta.

Inlagd Sill

En klassiker på julbordet är den inlagda sillen. Förutom på julbordet passar det bra till midsommar och påsk, man kan variera smakerna efter säsong. Bjud på hemmagjord sill till gästerna eller ta med en burk när det vankas knytkalas.

Det är skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt när det är dags för julbord. Sillen ska stå i minst ett dygn, men gärna längre, innan den serveras. Det är därför perfekt högtidsmat då du slipper ett moment under själva julaftonen, påskaftonen eller midsommarmiddagen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept. Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås eller när du ska göra senapssill.
  • Inlagd sill kan varieras i smak på så många olika sätt. Kolla gärna in vårt recept på 5-minuterssill och inspireras av de olika smaksättningarna.
  • Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över sillen. Detta för att bakterier inte ska föröka sig.
  • Det är även viktigt med rätt mängder ättika, salt och socker för att lagen ska bli tillräckligt sur så bakterier inte förökar sig och så att din inlagda sill blir hållbar.
  • Den inlagds sillen håller ca 10-12 dagar i kylskåp.

Inlagd Sill Recept

Ingredienser

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skurna i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
  2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Påskmat , Recept på Julmat



8134 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Åsa Hoffman 2020/08/03
Supernöjd
Så bra att man kan ringa till er och få goda råd och hjälp. Och lika trevliga fast jag ringde flera gånger. Snabba...
Inger 2020/08/03
Toppen!
Jättesnabb leverans - tummen upp för det! Bra utbud i webbutiken, jag kommer att handla från er fler gånger!
Emily Fernando 2020/08/03
Så bra onlinebutik!
Hittar det mest här. Leverans fungerar snabbt och enkelt. Lite svårt med storlekar på tyllar och tyllkoppling. Varor...
Gayathri 2020/08/03
Good Purchase
The order came very fast and well packaged. The cookie cutter was rather smaller than I thought. But it looks cute.
Ivana K. 2020/08/02
Baka
Ni är bästa!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här