Inlagd Sill

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Här är ett recept på en riktigt klassiker till julbordet - inlagd sill. Enkelt att göra och gott att äta.

Inlagd Sill

En klassiker på julbordet är den inlagda sillen. Förutom på julbordet passar det bra till midsommar och påsk, man kan variera smakerna efter säsong. Bjud på hemmagjord sill till gästerna eller ta med en burk när det vankas knytkalas.

Det är skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt när det är dags för julbord. Sillen ska stå i minst ett dygn, men gärna längre, innan den serveras. Det är därför perfekt högtidsmat då du slipper ett moment under själva julaftonen, påskaftonen eller midsommarmiddagen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept. Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås eller när du ska göra senapssill.
  • Inlagd sill kan varieras i smak på så många olika sätt. Kolla gärna in vårt recept på 5-minuterssill och inspireras av de olika smaksättningarna.
  • Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över sillen. Detta för att bakterier inte ska föröka sig.
  • Det är även viktigt med rätt mängder ättika, salt och socker för att lagen ska bli tillräckligt sur så bakterier inte förökar sig och så att din inlagda sill blir hållbar.
  • Den inlagds sillen håller ca 10-12 dagar i kylskåp.

Inlagd Sill Recept

Ingredienser

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skurna i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
  2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Påskmat , Recept på Julmat



7935 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Dunia Darwish 2020/03/26
Det bästa
Jag är så nöjd med varor som jag har köpt. De har hög kvalitet.
Therese 2020/03/25
Toppen
Snabb leverans. Stort och bra utbud. Jag är helt klart nöjd med min beställning och kommer att lägga fler.
Eva Anderson 2020/03/25
Kryddmått
Snabb leverans av kryddmått med angivna måttuppgifter i avvikande färg än själva måttet! Inte lätt att få tag i!...
Jess 2020/03/25
Tårtbrickor
Jättefina brickor, snabb leverans.
rina 2020/03/24
100% NÖJD KUND
snabbt och bra kvalite på allt

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här