Inlagd Sill

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

Här är ett recept på en riktigt klassiker till julbordet - inlagd sill. Enkelt att göra och gott att äta.

Inlagd Sill

En klassiker på julbordet är den inlagda sillen. Förutom på julbordet passar det bra till buffén på midsommar och påsk, man kan variera smakerna efter säsong. Bjud på hemmagjord sill till gästerna eller ta med en burk när det vankas knytkalas.

Det är skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt när det är dags för julbord. Sillen ska stå i minst ett dygn, men gärna längre, innan den serveras. Det är därför perfekt högtidsmat då du slipper ett moment under själva julaftonen, påskaftonen eller midsommarmiddagen.

Inlagd Sill Recept

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 1 dygn

Ingredienser

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skurna i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
  3. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp.
  4. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
  5. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Lyckas med mat tipsar om inlagd sill!

  • Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept.
  • Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås eller när du ska göra senapssill.
  • Inlagd sill kan varieras i smak på så många olika sätt. Kolla gärna in vårt recept på 5-minuterssill och inspireras av de olika smaksättningarna.
  • Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över sillen. Detta för att bakterier inte ska föröka sig.
  • Det är även viktigt med rätt mängder ättika, salt och socker för att lagen ska bli tillräckligt sur så bakterier inte förökar sig och så att din inlagda sill blir hållbar.
  • Den inlagds sillen håller ca 10-12 dagar i kylskåp.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Påskmat , Recept på Julmat



8315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kerstin Comstedt 2020/10/28
Kanonbra
Mycket nöjd med produkterna och mycket snabb leverans.
Eva-Britt 2020/10/28
Tack för min beställning
Bra priser, fina varor och snabb leverans ända till dörren.
Mariana 2020/10/28
Mariana
Snabb leverans och bra produkter det hjälpte mig mycket i dekorationen
Jessica M 2020/10/27
Snabbt
Snabb leverans!
Christine 2020/10/27
Silikonform
Mycket bra kvalite

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här