Recept Ischoklad

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Ischoklad som smälter i munnen - Här visar och förklarar vi på Lyckasmedmat.se steg-för-steg hur du gör en väldigt god ischoklad på kokosfett och Valrhonas mörka choklad. Med hjälp av en choklad- och knäcktratt fyller du sedan ischokladformarna enkelt utan kladd.

Recept Ischoklad

Ischoklad är ett Julgodis som är väldigt enkelt att tillverka och som är perfekt för den som inte vill stå i flera timmar i köket.

Grundreceptet innehåller endast två ingredienser - Choklad och kokosfett och är helt fri från gluten och ägg. Önskar man en laktos- eller mjölkfri ischoklad så kan man enkelt byta ut chokladen till ett mjölkfritt alternativ.

De flesta tänker på ischoklad med mörk choklad eller mjökchoklad när man hör ordet ischoklad, men det går lika bra att använda sig utav vit choklad, eller varför inte båda delarna? Ännu bättre om man vill smaksätta sin ischoklad.

Lyckas med mat tipsar hur du lyckas med ischoklad:

  • Använd alltid mer choklad än kokosfett. Använder man för mycket kokosfett kan ischokladen uppfattas som flottig.
  • Använd dig av knäcktratt när du fördelar ischokladen för att minska spillet.
  • Dela upp ischokladformarna, röda för sig, gröna för sig och blåa för sig. Smaksätt de efter färgerna och på så sätt är det enkelt att hålla koll på var din favoritsmak håller hus.
  • Gör vit och mörk ischoklad i samma form. det du bör tänka på är att låta ena chokladen stelna innan du fyller upp med nästa lager för att få snygg och rak kant.
  • För att få en mer "vuxen" smak så kan du gärna strö över lite flingsalt ovanpå ischokladen.
  • Lägg gärna lite strössel ovanpå innan den har stelnat för att få en snygg finish på ischokladen.
  • Byt ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad om du vill!
  • Alla produkter du kan tänkas behöva för att lyckas med ischoklad och annat julgodis hittar du här.

Tips på olika Smaksättningar:

  • Hallon
  • Vanilj
  • Saffran
  • Mint
  • Banan
  • Pepparkakskryddor
  • Rökig whiskey
  • Rom
  • Likör
  • Någon av våra smakessenser

Ischoklad med knäcktratt

ca 45 ischoklad

Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 100 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • ca 45 Ischokladformar

Gör så här

  1. Lägg ut ca 45 st formar på en plåt eller bricka.
  2. Lägg 100 g rumsvarmt kokosfett och 25 g hackad mörk choklad i en skål.
  3. Smält 175 g mörk choklad över ett vattenbad och värm chokladen till 55 grader.
  4. Rör ner den smälta chokladen i skålen med koksofett och hackad choklad och rör runt till det har blivit en rinnig smet.
  5. Häll över smeten i en knäcktratt och fyll formarna.
  6. Ställ ischokladen kallt till den har stelnat.

Video på hur du gör ischoklad med knäcktratt

Steg-för-steg på hur du gör en god ischoklad på kokosfett och mörk choklad från Valrhona som du sedan med hjälp av en choklad- och knäcktratt fyller ischokladformarna med.

Lycka till med pannkakorna önskar vi på Lyckasmedmat.se

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Julgodis



7871 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
åke 2020/02/19
kryddhylla
bästa köpet i år vilken överblick av kryddor super nöjd
MICHAEL OSKARSSON 2020/02/19
KÖP
ett fantastiskt sortiment och service
Elvira 2020/02/18
Älskar lyckasmedmat!
Här finns allt man behöver till baket, och lite till. Hittar mer och mer grejer jag blir sugen på att testa! Priserna...
essensflaskor 2020/02/18
snabb leverans
Det gick fort att få varorna. Men mycket dyr frakt,49kr för två små (ca10cm höga) essens flaskor.
Margaretha... 2020/02/17
Helt nöjd kund
Nöjd med min vara,snabb leverans,kommer tillbaka som kund.Mvh

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här