Recept Ischoklad

Betyg: 4.5 av 5 (4 röster)

Ischoklad som smälter i munnen - Här visar och förklarar vi på Lyckasmedmat.se steg-för-steg hur du gör en väldigt god ischoklad på kokosfett och Valrhonas mörka choklad. Med hjälp av en choklad- och knäcktratt fyller du sedan ischokladformarna enkelt utan kladd.

Recept Ischoklad

Ischoklad är ett Julgodis som är väldigt enkelt att tillverka och som är perfekt för den som inte vill stå i flera timmar i köket.

Grundreceptet innehåller endast två ingredienser - Choklad och kokosfett och är därför helt fri från gluten och ägg. Önskar man en laktos- eller mjölkfri ischoklad så kan man enkelt byta ut chokladen till ett mjölkfritt alternativ.

De flesta tänker på ischoklad med mörk choklad eller mjökchoklad när man hör ordet ischoklad, men det går lika bra att använda sig utav vit choklad, eller varför inte båda delarna? Ännu bättre om man vill smaksätta sin ischoklad.

Gör ischoklad och ge bort till vänner och arbetskamrater. Lägg de i små cellofanpåsar och knyt ett fint band runt.

Ischoklad med knäcktratt

ca 45 ischoklad | Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 100 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • ca 45 Ischokladformar

Gör så här

  1. Lägg ut ca 45 st formar på en plåt eller bricka.
  2. Lägg 100 g rumsvarmt kokosfett och 25 g hackad mörk choklad i en skål.
  3. Smält 175 g mörk choklad över ett vattenbad och värm chokladen till 55 grader.
  4. Rör ner den smälta chokladen i skålen med koksofett och hackad choklad och rör runt till det har blivit en rinnig smet.
  5. Häll över smeten i en knäcktratt och fyll formarna.
  6. Ställ ischokladen kallt till den har stelnat.

Lyckas med mat tipsar hur du lyckas med ischoklad:

  • Använd alltid mer choklad än kokosfett. Använder man för mycket kokosfett kan ischokladen uppfattas som flottig.
  • Använd dig av knäcktratt när du fördelar ischokladen för att minska spillet.
  • Dela upp ischokladformarna, röda för sig, gröna för sig och blåa för sig. Smaksätt de efter färgerna och på så sätt är det enkelt att hålla koll på var din favoritsmak håller hus.
  • Gör vit och mörk ischoklad i samma form. det du bör tänka på är att låta ena chokladen stelna innan du fyller upp med nästa lager för att få snygg och rak kant.
  • För att få en mer "vuxen" smak så kan du gärna strö över lite flingsalt ovanpå ischokladen.
  • Lägg gärna lite strössel ovanpå innan den har stelnat för att få en snygg finish på ischokladen.
  • Byt ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad om du vill!
  • Alla produkter du kan tänkas behöva för att lyckas med ischoklad och annat julgodis hittar du här.

Tips på olika Smaksättningar:

  • Hallon
  • Vanilj
  • Saffran
  • Mint
  • Banan
  • Pepparkakskryddor
  • Rökig whiskey
  • Rom
  • Likör
  • Någon av våra smakessenser

Video på hur du gör ischoklad med knäcktratt

Steg-för-steg på hur du gör en god ischoklad på kokosfett och mörk choklad från Valrhona som du sedan med hjälp av en choklad- och knäcktratt fyller ischokladformarna med.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Julgodis



8393 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mimmi 2020/11/26
Oerhört snabb respons!
Härliga produkter, toppenrespons och rasande snabb leverans. Tack, det uppskattas verkligen! Återkommer mer än gärna!
Åke Roth 2020/11/25
Filekniv
Köpte Mannerströms filekniv. Mycket bra kvalitet till rimligt Pris!✌
Roger 2020/11/25
Imponerande
Allting perfekt, snabba leveranser.
Mikhail 2020/11/25
Bakning
Etta bra leverans!!!
Susanne 2020/11/25
Nöjd
Enkelt att navigera på hemsidan. Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här