Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Italiensk maräng

Snabbt och enkelt recept på en seg och härlig italiensk maräng som du använder till macarons, glass och mousse eller varför inte till klassikern Peach Melba.

4.17 av 5 (12 recensioner)
Italiensk maräng

4-6 portioner Tidsåtgång 25 minuter

Ingredienser

  • 200 g strösocker
  • 70 g vatten
  • 100 g äggvita
  • 20 g strösocker

Såhär gör du Italiensk maräng

  1. Koka upp 200 gr strösocker med vattnet.
  2. När sockerlagen är 112 grader börjar du vispa resterande 20 g socker och äggvita.
  3. När sockerlagen är 124 grader, häller du ner den försiktigt i den vispade äggvitan. Fortsätt vispa på låg hastighet, tills du slagit i all sockerlag.
  4. Vispa sedan på högsta hastighet ett par minuter, sedan sänker du hastigheten till den lägsta möjliga och fortsätter att vispa tills marängen är kall.
  5. Ställ i kylen och använd marängen i glass, fruktmousser och macarons.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Tårtfyllningar

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se