Janssons frestelse

Janssons frestelse är en svensk klassiker på julbordet eller som vickning. Servera med ett gott knäckebröd och gärna inlagda rödbetor och dijonsenap.

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Ingredienser

  • 1,2 kg god potatis i fina strimlor
  • 3 små gula lökar, hackade
  • 50 gr smör
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • en burk 450 gr Grebbestads hel ansjovis, rensad från ben.
  • Salt, vitpeppar
  • Ansjovisspad
  • Ströbröd

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Slå på mjölk och grädde, koka upp.
  2. Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. Koka upp alltsammans under ständig omröring. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ansjovisspad.
  3. Slå upp alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödet över och grädda ca 45 minuter i 175 graders ugn.

Lyckas med mat tipsar!

  • När man gör Janssons är det värt att lägga ned lite möda på att rensa hel ansjovis, men hinner man inte det så går det bra med ansjovisfiléer.

Kategorier: Julmat

Dela



7270 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingemar 2019/01/18
Snabba
Jag är mycket nöjd!
Girl 2019/01/18
perfekt
bra priser och bra produkter. lätt att hitta produkten
Theo 2019/01/18
Alltid nöjd
Alltid nöjd Snabb leverans, bra priser och bra produkter.
E.P 2019/01/17
Supernöjd
Snabb leverans och bra märken
Jeanette... 2019/01/17
Snabb hantering
Jättenöjd, med priset och kvaliteten.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61