Jordgubbig kladdkaka

”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

Jordgubbig kladdkaka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
  • Knappt 1 liter jordgubbar
  • 1-2 msk socker till jordgubbarna

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
  2. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl.
  3. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  4. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten.
  5. Bred ut smeten i en ugnsfast form och ställ in i ugnen.
  6. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en god vaniljglass

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7479 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Besa 2019/06/16
Beställning
Älskade det svarta tårtfatet. Perfekt för både finare bruk och till att kunna göra tårtbygget på den.
Leila 2019/06/14
Nöjd
Jag är jättenöjd med snabb leverans och bra kvalitet.
Therese Björklund 2019/06/13
Toppen!
Jättenöjd! Snabb leverans.
Therese Björklund 2019/06/12
Jättenöjd!
Motsvarade mina förväntningar!
Therese Björklund 2019/06/12
Nöjd!
Snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69