Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Jordgubbig kladdkaka

”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
  • Knappt 1 liter jordgubbar
  • 1-2 msk socker till jordgubbarna

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
  2. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl.
  3. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  4. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten.
  5. Bred ut smeten i en ugnsfast form och ställ in i ugnen.
  6. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en god vaniljglass
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se