•  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Juliga praliner - Tomteluvor

Har du sett sötare praliner? Tomteluvor gjorda av vit choklad och chokladfärg blir de perfekta pralinerna till julen!

4 av 5 (2 recensioner)

Vi på Lyckasmedmat.se visar i samarbete med Elisabeth Marjamaa hur du kan göra supersöta praliner till jul. Små röda tomteluvor med chokladfärg och vit choklad.

Måla pralinformen, fyll med vit choklad, spritsa ut vit choklad på bakplåtspaper.

Recept och bilder av Elisabeth Marjamaa

Till dessa tomteluvor har pralinformen CW1926 använts. Men det går såklart lika bra med andra formar också. Här är några förslag:

Gör pralinerna så här:

Du behöver:

Ingredienser

Gör så här

  1. Måla pralinformen med röd chokladfärg. Här har  pralinformen Juicepress (CW1926) använts.
  2. Gör skalen med tempererad vit choklad. Temperera genom att smälta till 45 grader, kyla till 26 och sedan värma upp igen till 28-29 grader. Mer om hur du tempererar choklad kan du lära dig här.
  3. Fyll skalen med valfri fyllning och locka med vit tempererad vit choklad.
  4. Knacka ur pralinerna ur formen.
  5. Spritsa en liten klick tempererad vit choklad på ett bakplåtspapper och tryck försiktigt ner en pralin i chokladen så att chokladen trycks ut runt pralinens botten.
  6. Spritsa en liten boll på toppen av pralinen.
  7. När all choklad har stelnat kan du lossa pralinerna från bakplåtspappret.

Färdiga tomteluvor med vit choklad.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier PralinerSamarbeten

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se
Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt