
Vi på Lyckasmedmat.se visar i samarbete med Elisabeth Marjamaa hur du kan göra supersöta praliner till jul. Små röda tomteluvor med chokladfärg och vit choklad.
Recept och bilder av Elisabeth Marjamaa
Till dessa tomteluvor har pralinformen CW1926 använts. Men det går såklart lika bra med andra formar också. Här är några förslag:
Gör pralinerna så här:
Du behöver:
- En pralinform. Till dessa har Juicepress CW1926 använts.
- En bra kökstermometer. Till exempel Mingles digitala kökstermometer.
Ingredienser
- Vit choklad
- Röd chokladfärg
- Valfri fyllning
Gör så här
-
Måla pralinformen med röd chokladfärg. Här har pralinformen Juicepress (CW1926) använts.
-
Gör skalen med tempererad vit choklad. Temperera genom att smälta till 45 grader, kyla till 26 och sedan värma upp igen till 28-29 grader. Mer om hur du tempererar choklad kan du lära dig här.
-
Fyll skalen med valfri fyllning och locka med vit tempererad vit choklad.
-
Knacka ur pralinerna ur formen.
-
Spritsa en liten klick tempererad vit choklad på ett bakplåtspapper och tryck försiktigt ner en pralin i chokladen så att chokladen trycks ut runt pralinens botten.
-
Spritsa en liten boll på toppen av pralinen.
-
När all choklad har stelnat kan du lossa pralinerna från bakplåtspappret.
Kategorier
- Choklad - Recept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Småkakor
- Pepparkakor
- Kladdmuffins
- Matbröd
- Grillrecept
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Ostpaj
- Pajrecept
- Smoothie
- Smulpaj
- Tacopaj
- Lyckas med Tårta
- Tacorecept
- Påskmat
- Laga mat i lergryta
- Kladdkaka
- Drinkrecept
- Recept på Julmat
- Chokladbollar - Recept
- Julgodis
- Sötsaker
- Tillbehör till mat
- Praliner
- Samarbeten
fru
Än så länge så är det bra