•  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Kakor med dumlekola

Dessa kakor med seg dumlekola inuti blir underbart goda. Choklad och muscovadosocker är som alltid en perfekt kombination i kakor.

3 av 5 (1 recension)

Ingredienser

  • 125 gr smör rumstempererat
  • 1,25 dl florsocker
  • 1,25 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,9 dl kakaopulver
  • 20 dumlekola
  • 1,25 dl fint hackade valnötter

Gör så här

  1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter.
  2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut.
  3. Rör ned mjöl, hälften av valnötterna, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täck över och sätt i kylen en timme.
  4. Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen.
  5. Skär din deghalva i 10 lika stora bitar (ca 25 gr styck), tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar.
  6. Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med en msk florsocker, grädda i förvärmd ugn (190 grader) på silikonmatta eller bakplåtspapper ca 8 minuter.
  7. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte gillar valnötter så kan du helt enkelt byta ut dem mot några andra nötter!
Kategorier Småkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8566 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se
Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt