Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kall Gubbröra

Gubbröra, en klassiker som alltid är lika god på julbordet eller varför inte att ta med på utflykten. Lätt att förbereda!

4 av 5 (3 recensioner)
Kall Gubbröra
  • Förberedelser: ca 10 minuter.
  • Tillagning: ca 10 minuter
  • Klart på: 20 minuter
  • 4 portioner
Gubbröra har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 380 kcal

Kall Gubbröra

Ingredienser

  • 1 burk / 125 g finhackad anjovisfilé (Grebbestad)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 4 st kokta och hackade potatisar
  • 2 st hårdkokta hackade ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med anjovisspad.
  2. Servera till midsommar, julen eller middagsbjudningen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Blanda ihop gubbröran någon dag innan, den blir bara godare om den står ett tag.

Vad är Gubbröra?

Gubbröra är en klassisk maträtt bestående av anjovis, ägg gräslök och dill. Allt blandas ihop, ofta med majonnäs, och äts sedan kall på till exempel kavring.

Varför heter det Gubbröra?

Varifrån ordet Gubbröra kommer ifrån vet man inte.

Hur länge håller Gubbröra i kylsåpet?

Gubbröra är perfekt att förbereda någon dag innan den ska ätas. Det blir bara godare. Den håller i kylskåp i ca 5 dagar.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Recept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se