Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd



7825 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Anneli 2020/01/23
Gillar sidan
Denna sidan är den bästa att beställa ifrån visst priserna är lite höga i min smak men det är bra kvallitet och ja...
Jessica Olsson 2020/01/22
Utstickare
Jag är jätte nöjd med mitt köp
Ann Arvidsson 2020/01/22
Recention
Jag har handlat flera gånger av er och är mer än nöjd. Det är framför allt väldigt snabba leveranser
Solveig... 2020/01/21
Alltid lika nöjd
Så bra allt man beställer Snabba leveranser
Veronika 2020/01/21
Storshopping
Handlar alltid mina bakredskap här, allt från pralinformar till strössel. Är alltid bra kvalité och snabb leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här