Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd



8219 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mats Jansson 2020/09/16
God choklad och snabb service
Perfekt för en kakaoinist som mig att få hem kvalitetschoklad så snabbt!
Micahel Oskarsson 2020/09/16
kommentar
Som vanligt bra produkter och tydlig info
Lukas 2020/09/16
Snabbt och smidigt
Bra och snabb leverans, och priset helt okej
Bjorn.wetterbro 2020/09/16
Köp av choklad med tillhörande saker
Bra leverans av både formar och choklad och färger. Allt stämmer med svarsmejl som jag fick
Lillemor 2020/09/14
Paket
Nöjd med det jag fick. Hade velat ha det till min sommaradress men det gick tyvärr inte. Fick hämta på närmaste...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här