Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd



8393 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mimmi 2020/11/26
Oerhört snabb respons!
Härliga produkter, toppenrespons och rasande snabb leverans. Tack, det uppskattas verkligen! Återkommer mer än gärna!
Åke Roth 2020/11/25
Filekniv
Köpte Mannerströms filekniv. Mycket bra kvalitet till rimligt Pris!✌
Roger 2020/11/25
Imponerande
Allting perfekt, snabba leveranser.
Mikhail 2020/11/25
Bakning
Etta bra leverans!!!
Susanne 2020/11/25
Nöjd
Enkelt att navigera på hemsidan. Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här