Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela



7624 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marina Zivanovic 2019/10/13
Excellent!
I like that all the products have good explanations, search bar is also great. Delivery is fast that I also like.
Anneli 2019/10/13
Bäst som vanligt
Blir alltid lika nöjd när jag handlar från lyckas med mat.
Isabella 2019/10/12
Stort utbud
Mycket att välja bland bak o matlagning artiklar. Snabb leverans. Mycket nöjd med det jag beställt
Frida 2019/10/10
Älskar denna sida!
Snabb leverans och jätte bra servic.
Frida 2019/10/10
Marsipan
Lättarbetad marsipan, återkommer hela tiden för att köpa marsipanen här.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50