Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier FrukostbrödMatbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se