Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Lite syrligt och kalljäst bröd på dinkelmjöl och balsamvinäger. Jäs brödet i kylskåpet över natten och grädda det dag två.

Kalljäst bröd på dinkelmjöl

Ingredienser

  • 0,5 liter kallt vatten
  • 15 gr jäst
  • 825 gr siktat dinkelmjöl
  • 15 gr salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk baksirap eller honung

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser utom saltet i ”degblandarens” bunke, blanda 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt salt och blanda ytterligare två minuter.
  2. Töm upp degen i en stor brödform minst 35 cm eller två mindre, slå lite olivolja på toppen och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i kylskåp över natten.Ta ut formen och dra bort plastfilmen försiktigt. Låt jäsa på dragfri plats i en timme.
  3. Grädda sedan brödet i 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera med en termometer att brödet är klart. Brödet ska ha en kärntemperatur på 96 grader. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett bakgaller och låt det svalna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd



8080 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Viktoriya 2020/07/02
bakning
Very good silicon forms and the best delivery
Pia 2020/07/01
Superbra glassformar
Jättenöjd med köpet av mina nya glassformar av silikon. Precis så bra som jag hade hoppats på. Första satsen glass...
Maude Adolfsson 2020/06/29
Jättebra
Fantastiskt bakform , till matbröd och små sockerkakor mm. Mycket nöjd
Viktoriya 2020/06/29
bakning
I have ordered many forms for making a cake and happy to get them! Very fast sending my order, thank you. Good job!
Sara Eriksson 2020/06/29
Otroligt snabb service.
Alltid lika trevligt att handla här. Snabba leveranser, bra service

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här