Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kalljäst Bröd med grahamsmjöl

Ett kalljäst bröd med grahamsmjöl smaksatt med lite vinäger för att få den rätta syran. Ett bröd som även är riktigt bra som rostat bröd på frukostbordet.

3.29 av 5 (7 recensioner)
Kalljäst Bröd med grahamsmjöl

Ingredienser

Grahamsbröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 500 g vetemjöl special
  • 300 g grahamsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 15 g salt

Gör så här

  1. Blanda kallt vatten, mjöl och smulad jäst. Tillsätt olja och vinäger.
  2. Arbeta degen smidig, i ca 16 minuter. Tillsätt saltet och blanda i ca 2 minuter till.
  3. Lägg degen i smord brödform (3,5-4 liter), pensla lite olivolja på toppen av degen och täck med plastfilm. Låt degen sedan stå över natten i kylskåp (6-8 timmar).
  4. Tag ut ur kylen och låt brödet jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
  5. Sätt in i 250 graders ugn och grädda 5 minuter, sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills kökstermometern visar att brödet har en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på brödgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier FrukostbrödMatbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se