Kalljäst Bröd med grahamsmjöl

Ett kalljäst bröd med grahamsmjöl smaksatt med lite vinäger för att få den rätta syran. Ett bröd som även är riktigt bra som rostat bröd på frukostbordet.

Kalljäst Bröd med grahamsmjöl

Ingredienser

Grahamnbröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 500 g vetemjöl special
  • 300 g grahamsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 15 g salt

Gör så här

  1. Blanda kallt vatten, mjöl och smulad jäst. Tillsätt olja och vinäger.
  2. Arbeta degen smidig, i ca 16 minuter. Tillsätt saltet och blanda i ca 2 minuter till.
  3. Lägg degen i smord brödform (3,5-4 liter), pensla lite olivolja på toppen av degen och täck med plastfilm. Låt degen sedan stå över natten i kylskåp (6-8 timmar).
  4. Tag ut ur kylen och låt brödet jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
  5. Sätt in i 250 graders ugn och grädda 5 minuter, sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills kökstermometern visar att brödet har en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på brödgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Låt brödet svalna på brödgaller utan kökshandduk för en frasigare yta.
  • Vinägern ger brödet en syrligare smak, vinägern kan uteslutas.
  • Har du ingen olivolja hemma kan du pensla brödet med uppvispat ägg innan gräddning.

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69